Σε απεργία πείνας η πανίδα των βουνών ως διαμαρτυρία για την αυξημένη κίνηση


"Επιστροφή στην κανονικότητα" είναι το σύνθημα με το οποίο ξεκίνησε η απεργία πείνας στα βουνά της Καλύμνου. Σύσσωμο το ζωικό βασίλειο συσπειρώθηκε και ζητά να φύγουν οι κορωνοεπισκέπτες που καταφεύγουν στο βουνό ως έσχατη λύση για να ξεφύγουν από την καραντίνα. 

Μπορεί να οδεύουμε στην αρχή του τέλους του "μένουμε σπίτι" αλλά μέχρι να ανοίξουν οι καφετέριες και να αράζουν όλη μέρα εκεί, τα βουνά δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών. Οι επίδοξοι φυσιολάτρες, που με διαφορετικές συνθήκες η μόνη φυσική άσκησή τους θα ήταν το ανακάτεμα του καφέ, αναταράσσουν την ηρεμία του βουνού και προκαλούν σύγχυση στα ζώα. Με κοινή τους ανακοίνωση κατεβαίνουν λοιπόν σε απεργίας πείνας, με στόχο να ελεγχθεί η επισκεψιμότητα εως ότου ανοίξουν οι καφετέριες.

Tα αίτήματά τους είναι λίγα και βασικά:
  1. Να σταματήσει η αθρόα προσέλευση λαθρορειβατών
  2. Να σταματήσει η επιβολή της τραπ μουσικής ως νέο λάιφ-στάιλ στο βουνό
  3. Να ανοίξουν οι καφετέριες ώστε να επιστρέψουν οι κάτοικοι στο φυσικό τους περιβάλλον
Στον αγώνα τους συντάσσονται και οι βοσκοί που επηρεάζονται άμεσα από την ανησυχία των αιγοπροβάτων τους. Όπως δείχνουν οι μετρήσεις από το άρμεγμα, η παραγωγή μυζήθρας έχει μειωθεί στο 60% και αυτό αποδίδεται στο άγχος και τα νεύρα των ζωντανών. "Εμείς ερκόμαστε στο σπιτι ντος για φώτο στο ισταγκρα;" δηλώνει αγανακτισμένος βοσκός γνωστής οικογενείας. "Τώρα τονε θυμηθήκασι τον Άη Φώτη;" συνεχίζει.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, όπως αναφέρουν θηλαστικά και πτηνά της περιοχής μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη και να επιστρέψουν οι παλιοί καλοί αναρριχητές. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια