Σάλος με τη φοιτήτρια που λέει "ντολμαδάκια" τα "φύλλα" ύστερα από ένα χρόνο στην Αθήνα


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγγελική πέφτει στο συγκεκριμένο σφάλμα, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι γονείς της ζητούν βοήθεια

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από τη στάση της Αγγελικής Β, δευτεροετούς φοιτήτριας του Παν/μίου Αθηνών. Η 20χρονη Καλυμνιά βρίσκεται εν μέσω τεταμένων σχέσεων με την οικογένειά της, ύστερα από την επιμονή της να αποκαλεί τα φύλλα "ντολμαδάκια". Η σελίδα μας επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον της Αγγελικής και κατέγραψε τις ανησυχίες τους.

Όλα ξεκίνησαν στις διακοπές των Χριστουγέννων όταν η οικογένεια ήταν καλεσμένη για φαγητό σε φιλικό σπίτι. Όλοι κάθισαν να φάνε και τα πιάτα "έδιναν και έπαιρναν" κατά μήκος του τραπεζιού. Σε μια στιγμή, η οικοδέσποινα απευθύνεται στην Αγγελική λέγοντας: "Α σου βάλω λίγα φυλλαράκια Αγγελικώ;".Την απάντηση που πήρε όμως δεν την περίμενε κανείς: "Όχι θεία, δεν μου αρέσουν τα ντολμαδάκια". Στο τραπέζι επικράτησε σιωπή και κανείς δεν μίλησε μέχρι που πήγαν σπίτι.

Όπως εξομολογούνται οι γονείς της, η κόρη τους είχε δείξει σημάδια μεταμέλειας λέγοντάς τους πως το συμβάν ήταν ατυχές και πως η συγκεκριμένη λέξη ειπώθηκε κατά λάθος. Το ατόπημα όμως δεν άργησε να έρθει ξανά και ξανά, μέχρι η λέξη "φύλλα" να αποσιωπηθεί εντελώς από το λεξιλόγιο του Αγγελικού. Η νεαρή φοιτήτρια-ένα ακόμη θύμα της πρωτευουσιάνικης αλλοτρίωσης- δεν αντιλαμβάνεται το λάθος της και την στενοχώρια που προκαλεί στο περιβάλλον της.

Οι γονείς της ζήτησαν ήδη ψυχολογική υποστήριξη, αφού υπάρχει ο φόβος να επιδεινωθεί η κατάσταση της 20χρονης, δεδομένου ότι θα μείνει για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα στην Αθήνα. Ο ψυχολόγος συστήνει ψυχραιμία και πιστεύει ότι τα χειρότερα πέρασαν. "Δε θα εμφανιστούν ακραίες καταστάσεις, όπως π.χ να πεί το 'μουούρι', 'αρνί', αλλά ενδεχομένως να πει 'μελομακάρονα', αντί για 'φοινίκια΄", αναφέρει.

Η Αγγελική βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα και δεν αναμένεται να έρθει αν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η θεραπεία της. Το σίγουρο είναι πως η τοπική κοινωνία δε δείχνει διατεθειμένη να ανεχθεί άλλα τέτοια περιστατικά. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...