Αίτημα του δήμου για περισσότερες πανσελήνους ώστε να υπάρxει φωτισμός στους δρόμους.


Μία πρωτότυπη πρωτοβουλία πήρε το δημοτικό συμβούλιο για να καλύψει τα κενά στον φωτισμό στους δρόμους του νησιού. Με επιστολή προς πάντα υπεύθυνο, ζητάει την καθιέρωση της δεύτερης πανσελήνου σε κάθε μήνα, όπως δηλαδή συνέβη τον Ιούλιο.

Με την τουριστική περίοδο να πλησιάζει στο αποκορύφωμά της, ο δήμος καλείται να φροντίσει για τον επαρκή φωτισμό στους δρόμους. Η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει την κατάσταση, αλλά οι υπεύθυνοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην λύση και αυτού του προβλήματος. Οι εναλλακτικές προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι απορρίπτονται η μία μετά την άλλη και γι αυτό εξετάζονται πιο ακραίες λύσεις.
Το τέλος του Ιουλίου σηματοδοτήθηκε από ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που είναι η ύπαρξη δύο πανσελήνων στον ίδιο μήνα. Αυτό σκέφτονται να επαναφέρουν και τους επόμενους μήνες οι υπεύθυνοι των δρόμων που με την επιστολή προς σχετικούς φορείς τους ζητούν την εφαρμογή της "έξτρα πανσελήνου" και στους επόμενους μήνες. Παρακάτω ακολουθεί το συγκεκριμένο ντοκουμέντο:



Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το πιο ρομαντικό νησί του Νοτίου Αιγαίου, που διεξάγει το ΣΚΑΙ, το νησί μας έχει μπει δυναμικά και διεκδικεί μάλιστα την πρωτιά. Η αρχή έχει γίνει με το φωτισμό στους δρόμους. Οι λειτουργικοί στούλοι πλησιάζουν το 50%, που σημαίνει ότι οι μισοί είναι σβηστοί, δίνοντας στα ζευγάρια την ευκαιρία να απολαμβάνουν τους νυχτερινούς τους περιπάτους χωρίς περιττά βλέμματα. Οι επισκέπτες του νησιού αγκάλιασαν με ευχαρίστηση το σκοτάδι και τα θετικά σχόλια για τη ρομαντική αυτή κατάσταση δεν άργησαν να φτάσουν στον ΣΚΑΙ.

Oι αρνητικές αντιδράσεις βέβαια δεν έλειψαν, αφού αρκετοί ντόπιοι εναντιώνονται στη συγκεκριμένη κίνηση. Το φεγγαρόφωτο δυσκολεύει το ψάρεμα των καλαμαριών, που αυτή την εποχή είναι ιδιετέρως δημοφιλές και οι ερασιτέχνες ψαράδες από τις Μυρτιές και την Παλιόνησσο έχουν ήδη υποβάλει τις ενστάσεις τους.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...