Ταχυδρομικά περιστέρια αντί για κινητά χρησιμοποιούν στο Άργος (+ αποκαλυπτικές φωτογραφίες)


Ένα ποσοστό της τάξης του 80% των κατοίκων του Άργους χρησιμοποιεί ταχυδρομικά περιστέρια στις καθημερινές του επικοινωνίες λόγω της έλλειψης τηλεφωνικού σήματος. Δείτε σχετικά μηνύματα.

Ένα μέσο επικοινωνίας που εδώ και καιρό είχε εκλείψει, φαίνεται πως συνεχίζει να επιβιώνει στις μέρες μας και μάλιστα στο Άργος Καλύμνου. Ύστερα από επίσκεψη της εκπομπής High-Tech Χωρίς Σύνορα στο χωριό του Άργους, ήρθε στο φως μια ενδιαφέρουσα κατάσταση. Οι κάτοικοι λόγω της απουσίας σήματος, έχουν αναπτύξει την εκτροφή και την εκπαίδευση περιστεριών με σκοπό την ανταλλαγή μηνυμάτων και γενικότερα, την επικοινωνία. Η εκπομπή αποκαλύπτει πως οι κάτοικοι επικοινωνούν έτσι εδώ και χρόνια αφού είναι το μόνο μέσο τηλεπικοινωνίας.

"Εχουμε σήμα πλιο" λέει η κ.Καλλιόπη στην εκπομπή. "Στο δεξί κομοδίνο του κρεβατσού πιάνω μία γραμμή. Βάζουσι και τα παιτζιά τα κινητά τος άμα θέλουσι α στείλου καένα μήνυμα" αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Γιώργος Π. δεν είναι τόσο τυχερός: "Παλιά ήπιανες λίγο άμα ήβγαινες όξω αλλά φέτος ηφούντωσε ο αδράμυττας του γείτονα και ηκόπηκε το σήμα ξετελεμένα" Οι παρουσιαστές της εκπομπής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ο Γιώργος τους έδειξε το εκπαιδευμένο του περιστέρι, τον Τάσο, όπως τον φωνάζει. "Ο Τάσος είναι τσακάλι" δηλώνει περήφανος. "Σε 3 λεπτά έχει πάει το μήνυμα και έχει ρτει πίσω με απάντηση. Σιγά σιγά θα ρχινήσει και τα ταξίδια εκτός Άργους"

Οι πτήσεις περιστεριών είναι ένα συνηθισμένο θέαμα για τους Αργώτες αλλά για όσους ζουν "κάτω" είναι πράγματι κάτι παράξενο, γι αυτό και αυτού του είδους η επικοινωνία έχει περιοριστεί στο οροπέδιο του Άργους. Στο ειδικό εκπαιδευτήριο του ΕΤΠ (Εκπαιδευτήριο Ταχυδρομικών Περιστεριών), οι παρουσιαστές της εκπομπής μίλησαν με ειδικούς στην εξημέρωση και εκπαίδευση περιστεριών.  "Η συγκεκριμένη ράτσα "argoticus minimatae"  συναντάται μόνο στην περιοχή μας και είναι ένα από τα πιο έξυπνα είδη περιστεριών." λέει ο Νικόλας, ειδικός εκπαιδευτής. "Συνεχώς δουλεύουμε για την εξέλιξη, ώστε να πλησιάσουμε την ποιότητα της επικοινωνίας με κινητό"

Ο Αχινιός εξασφάλισε κάποια μηνύματα από αποτυχημένες πτήσεις που βρέθηκαν στο Άργος. Ευχαριστούμε τους Γιάννη Μ. και Νικήτα Β. που μάζεψαν τα χαρτάκια από τα χωράφια τους και τα έστειλαν στα γραφεία της σελίδας μας.











(Τα κόκκινα και πράσινα χαρτάκια αντιστοιχούν στις εταιρίες των περιστεριών (Vodafone-Cosmote))

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πολυ αστειο το αρθρο ταυτοχρονα θλιβερο το οτι δεν υπαρχει σημα τησ προκοπης στο Αργος οπου εχουμε κ το αεροδρομιο να δω ποτε θα κανει καποιοσ κατι γι αυτο απο εναν που μεγαλωσε στο Αργος κ το αγαπαει! ΑΧΙΝΕ συνεχισε τα αστεια σου ειναι φοβερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες πλιο τίποτις...