Οι 7 τύποι που συναντάς στα γυμναστήρια της Καλύμνου (και όχι μόνο)


Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή ενημέρωση, ο Αχινιός εισχωρεί στα γυμναστήρια του νησιού και παρουσιάζει τις 7 μορφές που (οφείλει να) έχει κάθε αθλητικό κέντρο.




Ο Μασούρης/ Ο Ρακέτας



Γι αυτόν, το γυμναστήριο είναι τρόπος ζωής. Μία μέρα χωρίς γυμναστήριο είναι μια χαμένη μέρα. Θέλει να χτίσει το πάνω μέρος του σώματος για να μπορεί να παίξει ρακέτες. Στην παραλία περπατάει πάντα σε slow motion και κάνει σπάνια μπάνιο. Ενδιαφέρεται να γυμνάσει το πάνω μέρος του σώματος αφού έτσι και αλλιώς, τα πόδια του χώνονται στην άμμο μετά από 3 ώρες ρακέτας. Ξέρει τους πάντες στο γυμναστήριο και περνάει τον περισσότερο χρόνο του συζητώντας, οπότε για να χτίσει αυτό το κορμί, μπορεί να χρησιμοποιήσει λίγη κρεατίνη νιτρικά ενέσεις καθαρή πρωτεΐνη.


Το (ε)ψιμανάρι



Είναι ο πιτσιρικάς ηλικίας 15-25 που ήρθε να χτίσει σώμα, γιατί αν βγει έξω με άνεμο πάνω από 4 μποφόρ, θα τον πάρει ο αέρας. Έχει φυσικούς κοιλιακούς από τη μέρα που γεννήθηκε και το λίπος του αγγίζει αρνητικά νούμερα. Φιλότιμο παλικάρι, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γυμναστή και έχει όνειρο της ζωής του να γίνει Μασούρης. Πιστεύει ότι έχει σφίξει από την πρώτη μέρα ενώ έχει παραγγείλει ήδη την νταμιτζάνα πρωτεΐνης που του πρότεινε ο ξάερφος από την Αμερική.

To Σαββινιό



(Το όνομα είναι τυχαίο). Κάθε γυμναστήριο την έχει με άλλο όνομα. Είναι η κοπέλα που την ξέρουν όλοι θα την χαιρετήσουν μόλις μπει. Το σώμα της κάνει εντύπωση-και το ξέρει- ενώ για τους γλουτιαίους της έχουν γραφτεί από έπη μέχρι πεισματικά. Συνήθως ασχολείται με το ποδήλατο και τους κοιλιακούς και φροντίζει να απασχολεί το γυμναστή όσο πιο συχνά μπορεί. Στην παραλία δεν κάνει ποτέ μπάνιο και αν μπει στο νερό θα μπει έως τα γόνατα για ευνόητους λόγους.

Οι ενδημικοί



Είναι όπως το κρι-κρι για την Κρήτη και το καγκουρό για την Αυστραλία. Υπάρχουν μόνο εκεί. Δεν τους συναντάς πουθενά αλλού. Μπορεί να είναι άνδρας ή γυναίκα και δεν είχες επίγνωση της ύπαρξής τους μέχρι που τους είδες στο γυμναστήριο. Ο ενδημικός θεωρεί το γυμναστήριο σπίτι του και φήμες λένε ότι όντως είναι. Είναι πολύ γυμνασμένος και είναι φιλικός με τους πάντες εκτός από τα βάρη. Συνήθως έχει τατού με τη σημαία της Ελλάδας, έναν σταυρό ή τη μορφή του ελληνοπρεπέστατου Gerard Butler με το σύνθημα "ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ". Aν τον δεις ποτέ στο δρόμο, είναι επειδή θα πηγαίνει στο γυμναστήριο ή θα επιστρέφει από εκεί.

Η νοικοκυρά

Πάει συνήθως τις πρωινές ώρες, τότε δηλαδή που τα παιδιά είναι στο σχολείο και ο άντρας στη δουλειά. Το πρόγραμμά της είναι περιορισμένο λόγω της ευθύνης του νοικοκυριού γι αυτό κυρίως λιώνει στο διάδρομο και φεύγει σύντομα. Προτιμάει να διαβάζει περιοδικά ή να βλέπει τα πρωινάδικα απέναντι. Μπορεί να τη δεις και με ακουστικά, τα οποία περισσότερο την ενοχλούν παρά την διασκεδάζουν. Το χειμώνα φροντίζει να ταιριάξει τα μαθήματα των παιδιών με μία ώρα βραδινή ζούμπα.

Ο γυμναστής (Ο δάσκαλος που λέμε κι εδώ).


Περιφέρεται στο γυμναστήριο ευχόμενος να μην τον φωνάξει κανείς για βοήθεια. Το ψιμανάρι, του έχει γίνει κολιτσίδα γι αυτό προσπαθεί να του βάζει πολλές ασκήσεις για να τον κρατάει απασχολημένο. Συνήθως τακτοποιεί τα βάρη που βρίσκονται διάσπαρτα δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο όταν του ζητάει βοήθεια το Σαββινιό. Η θέση του, φέρει κύρος και για τον Μασούρη αποτελεί υποχθόνιο αντίζηλο. Δεν έχει τόσο καλό σώμα όσο υπονοεί η δουλειά του .

O Κομήτης




O κομήτης του Χάλευ, είναι ορατός από τη γη, περίπου κάθε 75 χρόνια. Ο κομήτης του γυμναστηρίου, κάθε 75 μέρες θυμάται ότι έχει συνδρομή. Ο δάσκαλος δεν τον ξέρει ενώ οι υπόλοιποι τον γνωρίζουν καλά, εκτός γυμναστηρίου όμως. Ήσυχο παιδί, επισκέπτεται το γυμναστήριο όταν βαριέται τη ζωή του ή όταν σιχαθεί τον εαυτό του μετά από μια κατσαρόλα φύλλα και 3 δυομισάρες από το Νόστιμο. Κυρίως κάνει διάδρομο και περιφέρεται με τα ακουστικά στα αυτιά. Συναντάται και στα δύο φύλα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...