Εθισμένος στη μπιλότα ο Γιώργος Μητσικώστας



Το ταξίδι του στην Κάλυμνο μπορεί να ήταν σύντομο, αλλά ο Γιώργος Μητσικώστας αγάπησε το νησί σαν δεύτερη πατρίδα του. Οι κάτοικοι τον αγκάλιασαν και έμαθε από κοντά τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Δυστυχώς όμως, η υπερβολική του λαχτάρα να τα μάθει όλα, τον οδήγησε στον εθισμό σε ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια τράπουλας στην Κάλυμνο. Την μπιλότα.


Ο γνωστός παρουσιαστής επισκέφθηκε το νησί μας ύστερα από παρότρυνση του φίλου του, Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος γύρισε πρόσφατα εκπομπή στην Κάλυμνο. Η μεγάλη του επιθυμία ήταν να κάνει όσο το δυνατό περισσότερα, ώστε να γνωρίσει το νησί των σφουγγαράδων και να νιώσει σαν ένας από μας. Μέσα απο στις πολλές του δραστηριότητες (αναρρίχηση, κατάδυση, ψαλίδισμα σφουγγαριών, ξελάκκωμα), ήταν και η μπιλότα, αφού οι φιλοι του είναι δεινοί παίκτες και γνωστοί στα κυκλώματα της μπιλότας στο νησί.

Μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και καλύτερος και αυτό τον έκανε να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών του στη μπιλότα. Μέχρι την ημέρα που έφυγε είχε γίνει τόσο καλός που οι φίλοι του τον αποκαλούσαν "Βασιλιά του καπό*". Η μανία του για το παιχνίδι όμως, δε σταμάτησε όταν έφυγε.

Άρχισε να ψαχνει λέσχες που παίζεται μπιλότα αλλά δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Η μόνη του λύση ήταν να βρεθεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που ήξερε οτι οι Καλύμνιοι φοιτητές την παίζουν πρωί-βράδυ. Εδώ και ένα μήνα έχει το δικό του τραπεζάκι στο Πολυτεχνείο και παρακαλάει τους φοιτητές για μια παρτίδα μαζί του. Τα σημάδια εθισμού δεν άργησαν να έρθουν. Όπως μας εμπιστεύτηκαν άτομα του κύκλου του, τα βράδια δε μπορεί να κοιμηθεί ενώ όταν κοιμάται έχει εφιάλτες φωνάζοντας "Όξω τα κόζα**"

Τις τελευταίες μέρες και ο ίδιος σκέφτεται να συμβουλευτεί το Κ.Α.Ε.Μ (Κεντρο Απεξάρτησης Εθισμένων στη Μπιλότα) ώστε να περιορίσει την "αγάπη" του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η σελίδα μας εύχεται τα καλύτερα στον Βασιλιά του Καπό και να αρχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα φύλλα της τράπουλας και όχι μόνο... τα 32*




*Η πλήρης επικράτηση σε μία παρτίδα μπιλότας με την κατάκτηση του maximum των πόντων
**Όρος μπιλότας
***Η μπιλότα παίζεται με τα 8 μεγαλύτερα φύλλα από κάθε χρώμα. Δηλαδή 4x8=32


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...