Τελενδος: Ευεργετικά τα λύματα των βόθρων για τα ψάρια (εικόνες)


Όσοι επισκέφθηκαν την Τέλενδο δύο μέρες πριν, είχαν τη χαρά να απολαύσουν μυρωδιές και αρώματα διαφορετικά από αυτά που περιμένεις να μυρίσεις σε ψαροταβέρνες.
"Αυγουστιάτικη βραδιά με άρωμα βόθρου". Αυτός ήταν ο τίτλος της προχθεσινής βραδιάς στην Τέλενδο, όπου τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα διάσωσης της θαλάσσιας ζωής μέσω των αποπάτων. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, ρίχνονται τα λύματα των βόθρων στη θάλασσα για την ανάπτυξη της τοπικής πανίδας, ενώ ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα κάνουν τη βόλτα τους και θα πραγματοποιούν το γεύμα τους απολαμβάνοντας τις θεάρεστες μυρωδιές που αναβλύζει η θάλασσα.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το 8ο Κοιν.Πλ. Στήριξης, ενθαρρύνει τους καταστηματάρχες να χρησιμοποιούν τη θάλασσα ως επέκταση των βόθρων τους (πράγμα πολύ βολικό αφού αυτή την περίοδο γεμίζουν γρήγορα), τροφοδοτώντας παράλληλα το πέλαγος με ευεργετικές ουσίες για τα ψάρια και τα φύκια. Ο Υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Μεταλλαγμένος, αναφέρθηκε στο θέμα φέρνοντας ως παράδειγμα το Μαστιχάρι της Κω: " Η προστασία του ζωικού βασιλείου είναι υποχρέωση όλων. Με τη ρίψη των λυμάτων στη θάλασσα βοηθάμε σημαντικά στην ανάπτυξη του πλαγκτόν και η μυρωδιά δεν αποτελεί πρόβλημα. Στο Μαστιχάρι, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει το συγκεκριμένο άρωμα και ο τουρισμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Δεν πιστεύω να υπάρξει κανένα πρόβλημα"

Oι επισκέπτες στηρίζουν τη συγκεκριμένη κίνηση αφού το να τρως σε μια ταβέρνα και δίπλα σου να σκάει το κύμα με τις συγκεκριμένες μυρωδιές, αξίζει πολλά.  Η επιτυχία του προγράμματος είναι δεδομένη και ήδη γίνονται σκέψεις για διοργάνωση beach party όπου θα σερβίρονται γνωστά κοκτέιλ όπως: Shit On The Beach, Vromojito, Kakaiperinha, Vothropolitan, Brown Lagoon, και Skatila Sunrise.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια