Σειρά για μπιλότα ετοιμάζει το Netflix στην Κάλυμνο


Οι φήμες κανουν λόγο για τουλάχιστον 2 σεζόν των 10 επεισοδίων. 

Η εκρηκτική πορεία του Queen's Gambit, μιας σειράς που έφερε το σκάκι στα σπίτια όλου του πλανήτη και εκτόξευσε το ενδιαφέρον για το παιχνίδι στρατηγικής, οδήγησε τους συντελεστές της σειράς στο νησί μας, για μια εξίσου μεγάλη παραγωγή. Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα, η μπιλότα να απασχολήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Αυτό που έκανε τους ανθρώπους της πλατφόρμας να ασχοληθούν με τη μπιλότα, είναι πως-όπως με το σκάκι-και η μπιλότα είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι, που απαιτεί άριστη συγκέντρωση και σχεδιασμό. Η συνεργασία μεταξύ των παικτών και η ερμηνεία ενός χτυπήματος είναι μόνο δύο από τα στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιχνίδια με τράπουλα. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η νέα σειρά είναι πως η μπιλοτίστες δεν είναι τζογαδόροι, αλλά ιδιοφυΐες.

Το σενάριο θα πραγματεύεται την πορεία ενός νεαρού παίκτη, του Σκεύου, από το περιθώριο στην καταξίωση. Το Σκευί έχει ένα χάρισμα να αναλύει κάθε παρτίδα στο μυαλό του, φτάνοντας σε σημείο να γνωρίζει με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια, τα φύλλα όλων των αντιπάλων. Μέσα από την βεβαρυμμένη ψυχολογία και τον εθισμό του στην ανάμα και το ούζο φτάνει σε σημείο να οραματίζεται στο ταβάνι τα φύλλα των αντιπάλων και να καταστρώνει τη στρατηγική του.

Η σειρά θα έχει τίτλο "Στη Τσάκκα με Λιμό" (στην αγγλική εκδοχή: Tsak with Leem) που αναφέρεται στον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού του πρωταγωνιστή που αξιοποιεί ακόμα και τα φύλλα μικρής δυναμικότητας. Για την ακρίβεια της παραγωγής, οι συντελεστές έχουν προσλάβει ειδικούς που θα ερμηνεύουν κάθε ορολογία, κάθε χτύπημα στο τραπέζι και κάθε κραυγή απογοητευμένου γέρου που χάνει την παρτίδα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχει ο νεαρός ηθοποιός Joe Keery (Stranger Things) που, ας το παραδεχτούμε, είναι σβυνελόφατσα. 



Ήδη στο άκουσμα της διαφαινόμενης επιτυχίας οι μαραγκοί του νησιού με το οικονομικό δαιμόνιο, έχουν εκτοξεύσει την παραγωγή ειδικών τραπεζιών μπιλότας αλλά και σκαμπό-μίνι τραπεζιών που χρησιμοποιούνται από τους παίκτες για να μένει άδειο το τραπέζι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια