Προβληματισμένος ο Μητσοτάκης μετά την επιστολή του δημάρχου για το κλείσιμο της Eurobank



 Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο νησί μας. Ο δήμαρχος-όπως ήταν αναμενόμενο-προέβη σε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό με σκοπό την επανεξέταση του ζητήματος που υποβαθμίζει την Κάλυμνο.


Σύμφωνα με κύκλους του δημαρχείου, η επιστολή αντιμετωπίστηκε με προβληματισμό από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο ταχυδρομικό κιβώτιο του Κυριάκου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα φαίνεται να ακύρωσε τις διακοπές αυτής της εβδομάδας για να επιληφθεί του θέματος. Τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκεται σε συνεχείς συναντήσεις τόσο με το οικονομικό του επιτελείο, όσο και με στελέχη της τράπεζας προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα αλλά υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές. 


Η πρώτη λύση που έπεσε στο τραπέζι είναι να μεταφερθεί το υποκατάστημα σε άλλη περιοχή του νησιού με χαμηλότερο ή καθόλου ενοίκιο. Ήδη υπάρχει η πρόταση μιας οικογένειας στο Τσουκαλιό, που προσφέρει το κουζινί της ώστε να στεγαστεί ένα μίνιμαλ υποκατάστημα ενώ υπάρχει και χώρος για ΑΤΜ. Η δεύτερη πρόταση είναι να κλεισει ένα υποκατάστημα άλλης περιοχής που μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω χερσαίας οδού από κάποιο άλλο. Ποιος χέστηκε  ενδιαφέρεται για τη Γιούρομπανκ στις Τζιτζιφιές έτσι και αλλιώς. Ας κατεβούν στο Παλαιό Φάληρο. 


Το ζήτημα του κλεισίματος θα απασχολήσει αποκλειστικά το επιτελείο του πρωθυπουργού για το προσεχές διάστημα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Καλυμνίων. Ο κύριος Μητσοτάκης είχε κανονίσει να επισκεφθεί το Ιόνιο για τις διακοπές αυτής της εβδομάδας αλλά με το τρέξιμο της δικής μας υπόθεσης, αναβλήθηκε το ταξίδι και συνεπώς, την γλίτωσαν τα Επτάνησα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια