Πεζοδρόμηση του εμπορικού και άλλων δρόμων ετοιμάζει το δημαρχείο


Πλήρη αναμόρφωση ετοιμάζεται να φέρει το δημαρχείο στην πρωτεύουσα του νησιού.  Στα πρότυπα του μεγάλου περιπάτου της Αθήνας, του οποίου οι περιβόητες ζαρντινιέρες έχουν προκαλέσει διθυραμβικά σχόλια, η δημοτική αρχή εξετάζει το πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσαν να διαμορφωθούν αναλόγως κάποιοι δρόμοι της Πόθιας. 


Ξεκινώντας από τον εμπορικό,  ο οποίος είναι ο πρώτος που θα πεζοδρομηθεί (ας το αποδεχτούμε: με τις πλημμύρες δε θα ξεμπερδέψουμε ποτέ), ο στόχος όλων είναι η καλαισθησία και η τουριστική ανάδειξη τη ευρύτερης περιοχής. Αφού στρωθεί με τσιμέντο, ο δρόμος θα βαφτεί και για αυτό το λόγο ο δήμος ψάχνει ήδη την καλύτερη προσφορά για χρώματα από τα καταστήματα της περιοχής. Τα επικρατέστερα είναι: “Κόκκινο κεραμιδί”, “Μπλε αργινωντί” και “Πράσινο της μαλλούππας”. Εκατέρωθεν του δρόμου θα τοποθετηθούν ζαρντινιέρες για αυτό και έχει βγει η ανάλογη αναζήτηση προσφοράς για super market του νησιού που θα προσφέρουν τενεκέδες από τυρί λάδι η φέτα οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως γλάστρες.


Φυσικά όπως και στην Αθήνα, όλοι οι δρόμοι που θα αλλάξουν,  θα διαμορφωθούν κατάλληλα για ποδηλάτες-σε μία “στροφή” προς την “πράσινη ανάπτυξη”.  Ποδηλατόδρομος θα γίνει επίσης και ο περιφερειακός δρόμος Πόθιας-Χώρας στον οποίο θα κοπεί η μία κατεύθυνση, και έτσι όπου είναι διπλής κυκλοφορίας θα γίνει μονής, ενώ οι μονόδρομοι γίνονται μισής κυκλοφορίας. Για το λόγο αυτό δρομολογείται η εφαρμογή επιδότησης σε όσους προβαίνουν σε αγορά τρίκυκλου, που θα είναι το μεγαλύτερο αποδεκτό όχημα σε αυτούς τους δρόμους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια