Εκπαιδευμένα ψαρόνια επιστρατεύει η αστυνομία για τον περιορισμό των συναθροίσεων το Πάσχα


Σε πλήρη λειτουργικότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός εν όψει του Πάσχα. Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας είναι προ των πυλών και η ανησυχία όλων είναι για το αν θα διατηρηθούν τα μέτρα προκειμένου να βγούμε αλώβητοι προς το τέλος της καραντίνας.

Μέχρι τώρα, μια χαρά λειτούργησε η καραντίνα αλλά όταν μιλάμε για το Πάσχα-και ειδικά στην Κάλυμνο-δεν υπάρχει και μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα πειθαρχήσουμε. Όσο περνούν οι μέρες η κίνηση αυξάνεται και οι αρχές καταστρώνουν σχέδια για να αποτρέψουν κάτι που φαίνεται δεδομένο: Το Πασχαλινό τραπέζι.

Προφανώς ο κίνδυνος περιορίζεται μόνο στις συναθροίσεις των οικογενειών, μιας και όταν ποδοπατούνται στα σουπερμάρκετ, δεν συγκινείται κανείς. Εν πάση περιπτώσει όμως κάτι πρέπει να γίνει αλλά τα οικονομικά του αστυνομικού μας τμήματος δεν επαρκούν για drones ή άλλα τεχνολογικά μέσα. Για τον λόγο αυτό, εδώ και ένα μήνα εκπαιδεύονται σπουργίτια ειδικά για να εντοπίζουν τα πασχαλινά τραπέζια.

Τα ψαρόνια της αστυνομίας, τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι από το μουούρι και έχουν εκπαιδευτεί να το μυρίζουν από χιλιόμετρα. Την Κυριακή του Πάσχα λοιπόν, θα αφεθούν ελεύθερα γύρω στα 30 ψαρόνια (που θα είναι πεινασμένα εννοείται). Πάνω τους θα βρίσκεται μικροπομπός* GPS που θα στέλνει σήμα στα κεντρικά γραφεία. Αν το σήμα από κάποιο ψαρόνι σταματήσει να κινείται για περισσότερα από 10'', σημαίνει ότι υπάρχει σερβιρισμένο μουούρι και τότε ενεργοποιείται η ομάδα περιφρούρησης που καταφθάνει στο σημείο όπου έχει στηθεί το τραπέζι.

Η αστυνομία συστήνει την τήρηση των περιοριστικών μέτρων καθώς είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από τα ψαρόνια-ρουφιάνους. 

*Το κόστος των μικροπομπών είναι αμελητέο σε σχέση με τα drones

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Να σε καλά το πεϊ μου που κάνεις τα γγονια μου κι εμένα να γελούμε. Ο θεός να σε χει καλά και να σου χαρίζει υγεία. Χρόνια πολλά και ευλοιμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες πλιο τίποτις...