Αύξηση στις αιτήσεις διαζυγίων έφερε η έλευση των τσολιάδων


Λες και οι υποψήφιοι καπεταναίοι δεν έκαναν αρκετά.


Η 7η Μαρτίου πέρασε, αλλά τα κατάλοιπα της επετείου θα μείνουν ανεξίτηλα στο νησί μας.  Η παρέλαση των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και όχι μόνο. Από ότι φαίνεται δέκα παλικάρια με το αγέρωχο βλέμμα και τις φουστανέλες τους  ήταν αρκετά για να κάνουν ζημιά στις Καλυμνιές.

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος και μόνο από την ανακοίνωση της έλευσης τους αλλά η παρέλαση ήταν το τελειωτικό χτύπημα στη σχέση αρκετών ζευγαριών του νησιού. Σύμφωνα με στοιχεία του ληξιαρχείου αλλά και της μητροπόλεως, ήδη από τη Δευτέρα παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 45% στις αιτήσεις διαζυγίων και το γεγονός αυτό μπορεί να συνδεθεί μόνο με την άφιξη των τσολιάδων. Η σελίδα μας ασχολήθηκε περισσότερο για να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη εικασία αλλά τα στοιχεία της αστυνομίας, ήταν αρκετά.

Σύμφωνα με αστυνομικό δελτίο που εκδόθηκε την Κυριακή μετά την παρέλαση, η αστυνομική διεύθυνση του νησιού αναγκάστηκε να τοποθετήσει ειδικούς φρουρούς στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν τα παλικάρια του αγήματος. Όπως αναφέρεται, οι ενθουσιώδεις θαυμάστριες τους είχαν κατακλύσει το χώρο σε σημείο που παρενοχλούσαν  τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους ένοικους του ξενοδοχείου. Κοπέλες κάθε ηλικίας  και οικογενειακής κατάστασης είχαν “κατασκηνώσει” έξω από νωρίς το πρωί, για να αντικρίσουν από κοντά της Ελλάδος τα παιδιά. 

Σε συζήτηση που είχαμε έξω από το ξενοδοχείο φάνηκε πως κάτι άλλαξε στις Καλυμνιές από τη στιγμή που ήρθαν οι τσολιάδες. “Μετά τη μπαρέλαση είδα τον άντρα μου με άλλο μμάτι" αναφέρει η κ.Βαγγελιά "Καταλαβα ότι ημπόρου να είμαι με κάποιονε καλύτερο και πσο όμορφο. Εν ήτο έτσι όντα ηπαντρευτήκαμε".  Όπως φαίνεται, το γυαλί πλέον έχει ραγίσει και οι γυναίκες του νησιού αναζητούν αυτό που τους αναλογεί εξού και η αύξηση στα διαζύγια. 

Βέβαια και η απέναντι πλευρά έχει τα παράπονά της. Ο ανδρικός πληθυσμός αντιδρά έντονα τον τελευταίο χρόνο αφού η παρουσία των υποψήφιων πλοιάρχων, έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι των δύο φύλων. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως θα αλλάξει καθώς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο δήμαρχος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την ίδρυση σχολής νοσηλευτικής στον Πάνορμο. Δεδομένου λοιπόν πως των 90% των σπουδαστών τέτοιων σχολών είναι κοπέλες, να δούμε πως θα φανεί στις Καλυμνιές όταν γυρίζει ο τροχός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια