Εθνικό Αστεροσκοπείο: Έρχεται ο σεισμός που θα επανενώσει την Κάλυμνο με την Τέλενδο


Μια εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε χτες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας κ. Πάνο Κουνημένο, επίκειται ισχυρός σεισμός στο νησί μας και τοποθετείται χρονολογικά μέσα στην επόμενη τετραετία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε έναν επικείμενο σεισμό στην περιοχή της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα, μεταξύ των νησιών Καλύμνου και Τελένδου, ισχυρότατης εντάσεως, που αναμένεται να ενώσει τα δύο αυτά νησιά εκ νέου, έπειτα από τον διαχωρισμό τους τον 6ο αιώνα μ.Χ. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία του σεισμού αλλά οι μελέτες υποδεικνύουν το διάστημα 2020-2024. Το θετικό είναι πως η δραστηριότητα θα επικεντρωθεί σε αυτή την περιοχή στο γνωστό "ρήγμα της Πόθας" και δε θα προκαλέσει φθορές, παρά μόνο τη μετακίνηση του νησιού Τέλενδος προς την Κάλυμνο"

Πάνος Κουνημένος, διευθυντής τμήματος Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών"

Εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους της Τελένδου, η ανακοίνωση ενόχλησε ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών Μυρτιές, Μασούρι, Καστέλι που στην περίπτωση που επαληθευθεί η παραπάνω πρόβλεψη θα βρεθούν ανάμεσα σε δύο βουνά, χωρίς θέα και θάλασσα. Εντύπωση προκαλεί και δημοσίευση της ένωσης ξενοδόχων Καλύμνου που αφήνει υπονοούμενα για το ηφαίστειο της Σαντορίνης που παίζει σημαντικό ρόλο και όπως επισημαίνεται "βρυχάται επιδεικτικά".  Μάλιστα δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν και κινητοποιήσεις με σκοπό να αποτραπεί αυτό το φυσικό φαινόμενο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια