Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο θα χτίσει νέο νοσοκομείο ο δήμος






Νοσοκομείο-εξπρές θα χτίσει ο δήμος και το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές: Τη Δευτέρα το πρωί θα μπουν μέσα οι γιατροί

Μια άτυπη κόντρα έχει ξεκινήσει η Κάλυμνος με την Κίνα που πριν λίγες μέρες αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νοσοκομείο εντός 6 ημερών. Με γρήγορες αποφάσεις και μια έκτακτη χρηματοδότηση, ο δήμος μας αποφάσισε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες, κατασκευάζοντας ολόκληρο νοσοκομείο μέσα σε λίγες ημέρες. Έτσι, αν όλα παν καλά (και θα πάνε), τη Δευτέρα θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες στο νέο νοσοκομείο.

Το ξέσπασμα της γρίπης δεν άφησε ανεπηρέαστο το νησί μας και ενώ δεν έχουν εκδηλωθεί κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, το νέο μας νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο. Με στελέχωση από τουλάχιστον 20 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και απασχόληση προσωπικού 150 ατόμων αναμένεται να δώσει μια ανάσα σε πολλές οικογένειες. Σημαντική είναι επίσης και η παρουσία κυλικείου γνωστής εταιρίας (θυμίζει ψηλό βουνό), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα καλύπτονται πλήρως οι τρεις βάρδιες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ.

Η έκταση που θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο βρίσκεται στο Άργος και οι εργασίες βρίσκονται ήδη υπό εξέλιξη. Η θέση του επιλέχθηκε λόγω και της παρουσίας του αεροδρομίου, κάτι που σημαίνει ότι τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι χωρητικότητας 300 κλινών και θα διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, μαζί με του χειριστές τους.
Ας περιμένουμε λοιπόν μέχρι τη Δευτέρα και από τότε και μετά, αρρωσταίνουμε ελεύθερα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εργασίες αλλά και πώς αναμένεται να είναι στην τελική του μορφή


Σήμερα είναι κάπως έτσι

Και έτσι θα παραδοθεί τη Δευτέρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια