Πορεία διαμαρτυρίας με λαΐνια ετοιμάζουν οι αρχαιοκάπηλοι Καλύμνου


Αφορμή τα αυξημένα περιστατικά συλλήψεων τις τελευταίες μέρες.

Ο κόμπος στο χτένι έφτασε όπως φαίνεται για τους λάτρεις των αρχαιοτήτων του νησιού και ειδικότερα για αυτούς που ξέρουν να εκτιμήσουν ένα αρχαιολογικό εύρημα όπως του αξίζει. Ο σύνδεσμος φίλων αρχαιοτήτων Καλύμνου "Το Μάλι" ενοχλημένος από τις συνεχείς συλλήψεις σε βάρος μελών του, κατεβαίνει σε πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, τα μέλη του συνδέσμου καλούν όλους τους αρχαιοκάπηλους να συνεργαστούν και με ενότητα να αντισταθούν στον πόλεμο που υφίστανται. Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει:

"Αγαπητοί φίλοι,
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πως έχουν στοχοποιηθεί άτομα του κύκλου μας. Άτομα με αγνή αγάπη για την αρχαιολογία και την ιστορία της χώρας μας (και άλλων χωρών). Φίλοι και μέλη του συνδέσμου μας συλλαμβάνονται σαν κοινοί εγκληματίες, γιατί έκαναν αυτό που θα έκανε ο κάθε ένας που έβρισκε κάποιο αρχαίο αντικείμενο. Δηλώνουμε αγανακτισμένοι που πρέπει υπομένουμε αυτή την κατάσταση επειδή σε κόντρα των κυβερνήσεων που αδιαφορούν, εμείς είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε για την ανάδειξη του πολιτισμού μας. 
Με τις δικές μας ανασκαφές αμέτρητα αντικείμενα γίνονται πασίγνωστα στο εξωτερικό, κοσμούν τα σπίτια μας αλλά και τα σπίτια πολλών συλλεκτών και δεν καταλήγουν στην αποθήκη κάποιου μουσείου. 
Με τις δικές μας ανασκαφές έρχονται στην επιφάνεια αρχαιότητες την ώρα που το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει
Έχουμε γνώσεις καλύτερες από τον κάθε τυχαίο αρχαιολόγο που μας τρίβει στη μούρη τα πτυχία του.
Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε τον αγώνα μας και να κατεβείτε σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 11π.μ. έξω από το δημαρχείο. Παρ'τε το λαΐνι σας και κατεβείτε να δείξουμε σε όλους τον αγνό μας σκοπό.

Είναι παράλογο να συλλαμβάνονται κάποιοι για το χόμπι τους. Σε λίγο ποιοι θα ακολουθήσουν; Οι ψαράδες; Οι κυνηγοί; Τα παιδιά που παίζουν μπάλα;

O γενικός γραμματέας
Δημήτριος Κομήτης"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια