Μετά τον Ιάπωνα πρέσβη, έρχεται και ο Κιμ την ερχόμενη βδομάδα



Πολλές οι επαφές του Κορεάτη ηγέτη αλλά και οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται.

Στον απόηχο της άκρως επιτυχημένης επίσκεψης του πρέσβη Yoshimitsu, ο δήμος ανακοινώνει την έλευση του Κιμ Γιονγκ Ουν, ως μια συνέχεια της σύσφιξης των σχέσεων του δήμου μας με τα κράτη της Άπω Ανατολής.

Είναι περιττό να αναφερθεί πως όλο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ειδησεογραφίας θα είναι στραμμένο στο νησί μας. Ο γλυκούλης ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει αρχίσει τελευταία να κάνει ανοίγματα προς τη δύση και μέχρι τώρα η προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του στέφεται με επιτυχία. Ποιοι όμως οι λόγοι που επέλεξε το νησί μας για επίσκεψη;

 Η αρχή έγινε από το δήμαρχό μας, που μέσα στις επαφές που είχε προεκλογικά, κατάφερε να βρεθεί στην Πιονγιάνγκ και να δειπνήσει με τον Κιμ. Οι δυο τους πέρασαν ένα ευχάριστο διήμερο και ανακάλυψαν κοινά ενδιαφέροντα όπως το φαΐ και η αγάπη για τον λαό. Ο Κορεάτης ηγέτης υποσχέθηκε να ανταποδώσει την επίσκεψη και να που ήρθε η ώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που επισκέπτεται το νησί μας. Οι σχέσεις του με την Κορέα του Χωριού διατηρούνται άριστα και εκεί θα είναι η πρώτη του στάση. Οι Καλύμνιοι Κορεάτες ετοιμάζουν φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του, με μουσική και φαγητό που ισχυροποιούν τη φιλία των δύο λαών.

Το πρόγραμμα του γοητευτικού ηγέτη θα είναι πλούσιο, με συναντήσεις από διάφορους φορείς και συλλόγους του νησιού ενώ ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να κάνει κατάδυση, να συνομιλήσει με Καλυμνιές και να φάει ένα τσουκάλι φύλλα. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η ανακύρυξή του σε επίτιμο δημότη Καλύμνου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια