Με μουσικές καρέκλες θα αντιμετωπίζεται η έλλειψη πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια


Η ευχάριστη προέκταση της απλής αναλογικής.
Η "νέα" δημοτική αρχή έχει πλέον αναλάβει και όπως ήταν αναμενόμενο, η έλλειψη πλειοψηφίας της παράταξης δυσκολεύει τη λήψη αποφάσεων. Οι συνεργασίες φαντάζουν η μόνη επιλογή για τη λειτουργικότητα του δήμου αλλά προς το παρόν οι αρχηγοί κρατούν αποστάσεις και στηρίζουν τα συμφέροντα την ιδεολογία τους.

Τελευταία έχει πέσει στο τραπέζι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα μετριάσει τις διενέξεις και παράλληλα θα φτιάξει τη διάθεση των συμβούλων. Ο λόγος για τις "μουσικές καρέκλες", το γνωστό παιδικό παιχνίδι όπου πρέπει να καθίσεις μόλις η μουσική σταματήσει. Η διαδικασία που θα ακολουθείται και εδώ θα είναι παρόμοια: Στο κέντρο του δωματίου θα τοποθετούνται κυκλικά 5 καρέκλες (1 λιγότερη από τον αριθμό των παρατάξεων) και οι 6 αρχηγοί των παρατάξεων θα αρχίσουν να γυρίζουν γύρω από τις καρέκλες μόλις παίξει η μουσική. Όταν σταματήσει, θα πρέπει να προλάβουν να καθίσουν σε κάποια από τις καρέκλες και όποιος μείνει όρθιος, βγαίνει έξω και αυτομάτως η πρότασή του απορρίπτεται.

Δεδομένου πως δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση, οι μουσικές καρέκλες είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν άμεσα καθώς στα συμβούλια είναι αδύνατο να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις προς το παρόν. Φυσικά, δε θα είναι υποχρεωτικό να συμμετέχουν μόνο οι αρχηγοί αλλά οποιοσδήποτε θεωρείται αρκετά φιτ από τους εκάστοτε συνδυασμούς. Ήδη έχει γίνει πρόταση στον κ.Μαγκάκη να βοηθήσει στη διαδικασία παίζοντας ζωντανή μουσική, αλλά κάτι τέτοιο θα φέρει αντιρρήσεις. Κύκλοι του δημαρχείου εκφράζουν υποψίες ότι ο κ.Μαγκάκης θα "κλείνει το μάτι" στον κ.Μαύρο για να ξέρει πότε θα σταματήσει η μουσική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια