Προς υιοθεσία οι σπουδαστές της ΑΕΝ που δεν βρίσκουν σπίτι


Το νέο ακαδημαϊκό έτος είναι προ των πυλών και η νεοσύστατη σχολή εμποροπλοιάρχων ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επόμενους κυβερνήτες των θαλασσών. Οι βάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά υπάρχει ήδη ανησυχία ως προς την διαμονή των σπουδαστών. Τα λιγοστά σπίτια προς ενοικίαση αλλά και η επέλαση του aibnb, δυσκολεύουν την κατάσταση για τους νέους.



Με το πρόγραμμα της captain-aid, ο δήμος μας επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει οικογένειες που μπορούν να στηρίξουν σπουδαστές της σχολής που δεν έχουν βρει κατάλυμα. Οι υποψήφιοι καπετάνιοι δηλαδή, ουσιαστικά θα υιοθετούνται από οικογένειες του νησιού έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της διαμονής. Υπολογίζεται πως πάνω από 20 νέοι σπουδαστές θα τεθούν προς υιοθεσία την ερχόμενη χρονιά, ενώ ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από αρκετούς συμπολίτες μας.


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της captain-aid, το πρόγραμμα μπορεί να απευθύνεται στα φιλανθρωπικά αισθήματα των κατοίκων, αλλά μακροπρόθεσμα λειτουργεί ως επένδυση. Οι σπουδαστές γίνονται καπετάνιοι και επομένως το μαΐ θα ρέει άφθονο μετά από κάποια χρόνια. Εξάλλου, οι οικογένειες που έχουν κόρες, εκδηλώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτό το πρόγραμμα αφού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καπαρώσουν έναν καλό γαμπρό και να τον έχουν από κοντά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο captain-aid.gr ή στο αρμόδιο γραφείο του δήμου στο ΚΑΠΗ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια