7 τύποι που συναντάς στα social media Καλυμνίων (2ο μέρος)


Η μελέτη των συμπολιτών μας που ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζεται. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος εδώ.
παρακάτω ακολουθούν 7 επιπλέον τύποι χρηστών στους οποίους σίγουρα όλοι θα βρούμε κάποιον να ταιριάξουμε

1. Η Φιλοσοφημένη

Συνήθως είναι γυναίκα, αν και αυτή η πάθηση δεν κάνει διακρίσεις. Στη φιλοσοφημένη αρέσει να ανεβάζει έτοιμες εικόνες με διάφορα αποφθέγματα τα οποία μπορεί να έχει γράψει ο οποιοσδήποτε. Πολλές φορές δεν βγάζουν κανένα νόημα αλλά αυτή θα συνεχίσει να τα κοινοποιεί ως οδηγό στη ζωή της. Στην ουσία δεν κάνει τίποτα από αυτά που γράφουν οι εικόνες και την επόμενη μέρα συνεχίζει ίδιο το βιολί. Σελίδες όπως hysteria, tilestwra, οδός ατάκας και φυσικά ο-επόμενος μετά τον Σωκράτη-Δεγαμινιώτης έχουν πλουτίσει από τους φιλοσόφους των social media.


Ακολουθούν παραδείγματα. Κοινοποιήστε τα με δική σας ευθύνη
Το οποίο δεν είπε ποτέ ο Άλμπερτ

Κλασικότατο
Μέγας life-coach dpg




Ανατρίχιασα

Εκνευριστικόμετρο:   ★★★★☆


2. Ο τεστάκιας (ο φορέας)


 Είναι αυτός ο φίλος που κάνει ό,τι "ψυχολογικό" τεστ κυκλοφορεί (τα τεστ του Αχινιού εξαιρούνται, έχουν δομηθεί μέσα από σοβαρότατες λαογραφικές μελέτες), για να μάθει τι ήταν στην προηγούμενη ζωή του, με ποιο ζώο ταυτίζεται, με ποιον αστέρα του Χόλυγουντ μοιάζει και άλλα τέτοια.
Συνήθως αυτά τα τεστ χρησιμοποιούν κάποιον τυχαίο αλγόριθμο οπότε μπορεί να είσαι φτυστός Φιλιππίδης και να σου βγάζει ότι μοιάζεις με τον Ryan Gosling. Τέλος, επειδή αυτά τα τεστ πάνε πακέτο με κάποια malware, spyware και ο,τι άλλο ιό φανταστείς, ο τεστάκιας καταλήγει να κάνει φορμάτ μία φορά τον μήνα στην καλύτερη. Στη χειρότερη, θα στείλει ερήμην του "πονηρά" μηνύματα στους φίλους του, που θα τα ανοίξουν και θα κολλήσουν και αυτοί
Εκνευριστικόμετρο:   ★★★☆☆

3. Ο πατρίδας 


Στο γνωστό τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, ο Πατρίδας-το λέει και το όνομά του-δίνει έμφαση στο πρώτο και η διαδικτυακή του καθημερινότητα (που είναι αδιάκοπη) περνάει με κοινοποιήσεις fake news από ιστοσελίδες που μόνο εκείνος γνωρίζει. Αγαπάει την πατρίδα του και γι αυτό γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για τα δεινά που την ταλαιπωρούν:
  • ΟΙ ΕΒΡΕΟΙ
  • ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΝΕ
  • ΟΙ ΛΑΘΡΟ
  • ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ
  • ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
  • ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
  • Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ
  • ΟΙ 300 (βουλευτές)
  • Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  • ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΗ
  • ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ
  • ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
Η λύση σε όλα αυτά είναι φυσικά μια χούντα που θα μας βάλει σε τάξη (και θα κάνει και δρόμους).
Εκνευριστικόμετρο:   ★★★★☆
4. Ο Κοινοποιητής/ Η Κοινοποιήτρια

Έχει κάτι από όλες τις παραπάνω κατηγορίες και αυτό τον κάνει ιδιαιτέρως ενοχλητικό. Αναδημοσιεύει κυρίως ψεύτικες ειδήσεις παραθέτοντας και το ανάλογο σχόλιο, ενώ προτρέπει και τους ακολούθους του να συμμετέχουν σε αυτό το όργιο διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

1 like=σεβασμός για το σκυλάκι με το κομμάτι ζαμπόν στο πρόσωπο

Γνωστός Ολλανδός DJ
Στις περιπτώσεις που δημοσιεύει κάτι πραγματικό, η είδηση έχει να κάνει με κακοποιημένα ζώα ή παιδιά, με βίντεο αποκεφαλισμών ή δυστυχημάτων-εξού και το παρακάτω highscore
Εκνευριστικόμετρο:   ★★★★


5. Ο Φίφτης/Η Φίφτισα 
Η Δήμητρα Λιάνη πριν γίνει πρωθυπουργός

 Πρόκειται για αυτούς που έχουν περάσει τα 50 και δεν αισθάνονται τόσο άνετα με την τωρινή τους εικόνα, οπότε στο προφίλ τους έχουν μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί με φιλμ τη δεκαετία του 80 στο παλιό "Τροπικάνα" ή στου "Ρήγα". Ο Φίφτης λοιπόν φαίνεται ως ένας πουκαμισοφορεμένος νεαρός μελαχρινός με πλούσιο μαλλί (και ενίοτε μουστάκι) ενώ η Φίφτισα, μια ανέμελη κοπέλα με ροδοκόκκινα μάγουλα και "αυθόρμητο" βλέμμα στο υπερπέραν. Αν δε θέλουν βάλουν παλιά φωτογραφία, τότε θα βάλουν το κατοικίδιό τους, ένα μπουκέτο λουλούδια, μια νεράιδα κ.α.
Στα κοινωνικά δίκτυα είναι μια ήρεμη παρουσία. Συνήθως παρακολουθούν χωρίς να ενοχλούν ή προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους παλιούς τους φίλους, να θυμηθούν τα παλιά:

τότε που τα σπίτια ήταν ανοιχτά
τα παιδιά έπαιζαν στη γειτονιά
ο κόσμος είχε λεφτά
και το ΠΑΣΟΚ ήταν ψηλά

Εκνευριστικόμετρο: ★☆  Δεν πειράζει και κανέναν




6. O photographer


Η κατηγορία αυτή εξαπλώνεται σαν τη γρίπη και σίγουρα όλοι τους ξέρουμε ή είμαστε οι ίδιοι. Οι τύποι που ανεβάζουν συνέχεια φωτογραφίες που τράβηξαν καθώς την έχουν δει επαγγελματίες (μπορεί και να είναι) επειδή έχουν μια καλή φωτογραφική μηχανή. Το αντικείμενο της φωτογράφισης μπορεί να είναι οτιδήποτε αν και τα πιο γνωστά ειναι:
Γάμοι
Βαφτίσεις
Night Life
Τέλενδος
Λουλούδια στο ηλιοβασίλεμα
Βάρκες
Τοπία
Πανσέληνος
Πακέτο με την μεγάλη ιδέα που έχει για το ταλέντο του, ο photographer δε θα παραλείψει να βάλει το όνομά του-με μια στυλάτη γραμματοσειρά-στις φωτογραφίες που ανεβάζει, ώστε όταν κερδίσει το pulitzer, να μην υπάρχει μπέρδεμα
Εκνευριστικόμετρο: Kάποιες είναι καλές



7. O "It's a wonderful life" (#Ι_love_my_life)


Όπως λέει και το όνομα, τα νεαρά αυτά άτομα, θέλουν να μας πείσουν ότι κάθε στιγμή τους είναι μοναδική και γενικώς πως η ζωή τους είναι υπέροχη. Ένα πάρτυ που ξεκινάει από το υπέροχο πρωινό τους και καταλήγει σε μια ξέφρενη νύχτα #about_last_night. Έχουν τη ζωή που όλοι ονειρευόμαστε, υπέροχους φίλους και υπέροχα δόντια. Φυσικά οι φωτογραφίες κρύβουν τις πραγματικές ιστορίες:
  1. Τις αμέτρητες λήψεις μέχρι να πετύχουν την τέλεια φωτογραφία #hard_working
  2. Τα μπινελίκια που έφαγαν από το αφεντικό τους στη δουλειά. #kill_me_now
  3. Το πρωινό αβοκάντο που ήταν χαλασμένο και τους πήγε πριονοκορδέλα #food_porn
  4. Το νέο τους σορτσάκι που δεν τους αφήνει να αναπνεύσουν #summer2k19
  5. Το ότι έφαγαν 3 ώρες μέχρι να βρουν την τέλεια τοποθεσία για φωτογράφιση #throwback
  6. Το ότι η καλύτερη στιγμή τους είναι όταν αρχίζει να "βρέχει" likes #hatersgonnahate

Στην κατηγορία αυτή θα βάλω και τη μάστιγα των "ίνφλουενσερ", αυτών που νομίζουν ότι έχουν βρει το νόημα της ζωής και προσπαθούν να επηρεάσουν και τους άλλους ώστε να ζουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Επειδή στην Κάλυμνο δεν είναι τόσο έντονο όσο αλλού, οι ινφλουένσερ απ' το μαράσι περιορίζονται στο να ανεβάζουν φωτογραφίες για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής τους σε σχέση με τους άλλους Καλύμνιους. #beyourself, #keep_smiling
Εκνευριστικόμετρο:


Bonus: To κοινό προφίλ

Μια σχέση πρέπει να βασίζεται σε τρία πράγματα: Στον αλληλοσεβασμό, στις αμοιβαίες υποχωρήσεις και στο κοινό προφίλ. Κάθε ζευγάρι που σέβεται τη σχέση του, έχει κοινόχρηστο προφίλ στα κοινωνικά μέσα. Το όνομα είναι και των δύο ενώ για να τονιστεί η ισότητα των δύο φύλων, μπαίνουν και τα δύο επίθετα. Ουσιαστικά είναι το παλιό προφίλ που είχε ένας απ τους δύο και πλέον έχει αναβαθμιστεί.  Ανεβαίνουν φωτογραφίες και των δύο και τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος από τους δύο το χρησιμοποιεί.
Βέβαια, υπάρχει και περίπτωση να έχει μόνο το ένα όνομα όταν η σχέση φτάσει στο σημείο "Δε χρειάζεσαι άλλο facebook. Αν θες να μπαίνεις, μπες από το δικό μου." 

Τελικά καταλήγουν στο να το χρησιμοποιεί ένας από τους δύο αφού ο άλλος έχει κρυφό προφίλ με ψεύτικο όνομα για να ξεφύγει από τον έλεγχο.
Εκνευριστικόμετρο: 'Eπρεπε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια