Βέβαιος πως τον "έχει" τον Ναδάλ 30χρονος που λιώνει στις ρακέτες στο Μασούρι


Βασιλιάς στο χώμα ο ένας-χωμένα πόδια ο άλλος.



Οι μέρες περνούν και οι παραλίες γεμίζουν όλο και περισσότερο. Μαζί με τους λουόμενους, αυξάνονται φυσικά και οι ταλαντούχοι ρακετίστες στις δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Οι ρακέτες, αυτή η μάστιγα ευχάριστη δραστηριότητα της παραλίας απασχολεί πολλούς νέους (και όχι μόνο) αφού εκτός από φιακεία, προσφέρει σωματική άσκηση και ηλιοθεραπεία.

Ο Αχινιός βρέθηκε στο Μασούρι και συνομίλησε με τον Γιάννη, έναν από τους κορυφαίους ρακετίστες στο νησί, ο οποίος όπως λέει "ακόμη ψάχνει αντίπαλο".

-Αντίπαλο, ή συμπαίκτη;
-Και τα δύο. Ξεκινάς συμπαίκτης και μόλις ζεσταθείς καταλήγεις αντίπαλος. Προσπαθεις α τονε κουράσεις. Α τονε φέρεις στα όριά του.
 -Πόσες ώρες ασχολείσαι την ημέρα;
-Πάνω από 3 ώρες στάνταρ. Από τότε που αρχινά να γεμίζει η παραλία μέρχι να πέσει ο ήλιος πίσω ΄που την Τέλεντο  
 -Χρειάζεται να υπάρχει κόσμος στην παραλία;
-Άμα 'ε σε βλέπουσι 'εν έχει νόημα. Που α πάμε; Στους Τοίχους; Άσε που ο κόσμος θέλει τα φτα. Ξαπλώνει και περνά την ώρα του βλέποντας αθλητισμό. Και ζάπα ε;
-Δεν είναι όμως επικίνδυνο; Πολλοί μπορούν να να χτυπήσουν κατά λάθος.
-Ε τί α πάθεις από ένα μπαλί; Άντε μία στις δέκα α τη φάει κάποιος κατακέφαλα. Τώρα άμα φοάσαι για το παιΐ σου, πρέπει α το παίρνεις αλλού. 
-Πολλοί ενοχλούνται από το μπαλάκι που πέφτει δίπλα τους και τους γεμίζει με άμμο.
-Άμα κάεσαι δίπλα στη φωτιά, θα καείς. Να σου πω την αλήθεια, κάτι κοπελίτσες που κάουνται κοντά, τα θέλουν και τα παθαίνουσι. Πέφτει η μπάλα δίπλα τους και όντα πας α τη πιάσεις, δε σου παραπονιούνται. Άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι σε γουστάρουνε.
 -Τι προετοιμασία κάνεις πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι;
-Λοιπό, για να βγείς μπροστά σε όλους πρέπει να χεις λιώσει λίγο στο γυμναστήριο από το χειμώνα. Να μπορείς να κουνάς τα χέρια με γρηγοράδα δίχως να ξεχώνεις τα ποδάρια από τη νάμμο. Να έχεις κουρέψει λίγο και τις τρίχες. Δε μας θέλουν αρκούδες. Και βέβαια ένα μαγιό σοβαρό και μοντέρνο. Όχι σαν κάτι θείους που παίζουσι με τα μαύρα σωβρακομαγιά. "Πάνε αυτά τα χρόνια θείο".
-Πιστεύεις ότι πλέον έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο;
- Ε θέλω α μιλάω για τον εαυτό μου. Αλλά καλύτερο από μένα, δύσκολο α βρεις. Όλα είναι στο μυαλό. Οντα φτάσω σε ένα σημείο συγκέντρωσης, καταφέρνω ακόμα και το Ναδάλ. 
-Εντάξει, ο Ναδάλ είναι επαγγελματίας τενίστας.
-Και τι μ'αυτό; Πες του α ρτει εδώ α τονε στήσω στα 5 μέτρα και άμα δε ντα φτύσει στην πρώτη ώρα, α μη με λένε Γιάννη.
-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τσιτσιπά;
-Είναι μικρός ακόμα. Θα μάθει.
-Θα έπαιζες τένις με το Ναδάλ;
-Σιγά το πράμα. Έτσι και αλλιώς οι ρακέτες στη μπαραλία είναι πιο δύσκολες γιατί είσαι πιο κοντά στον άλλο και πρέπει α τονε σουμαεύεις. Στο τένις διώχνεις τη μπάλα από σένα και 'ε σε νοιάζει που πάει. Εμένα θα ΄κους. Τους έχουνε κάμει παιχταράδες με τα γήπεδά τους και τους 50 προπονητές τους. Α μου παίρνασι και μένα 10 προπονητές και θα 'βλεπες πού θα μουνα 'τώρα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια