Διαγωνισμό για το καλύτερο μουούρι διοργανώνει ο δήμος

 

Λευτέρης Λαζάρου και Παντελής Βούρος μεταξύ των κριτών
Τέλος στις διαμάχες των ημερών έρχεται να βάλει ο δήμος. 
Με το ξημέρωμα της Κυριακής και το άνοιγμα των φούρνων αρχίζουν τα πειράγματα για το ποιός έχει το καλύτερο μουούρι. Αρκετές από τις μαγείρισσες όμως δεν αρκούνται στα πειράγματα και το "χοντραίνουν" κάπως, με αποτέλεσμα στα πασχαλινά τραπέζια να επικρατεί ένταση και χάος. 

Ευκαιρία για προβολή και τουρισμό
Το ερχόμενο σαββατοκύριακο διοργανώνεται ο 3ος διαγωνισμός "Mououri 2019" με σκοπό να αναδείξει το καλύτερο αρνί της Καλύμνου. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι και όσες θέλουν μέχρι το πρωί της Παρασκευής ενώ από το Σάββατο θα αρχίσει το διαγωνιστικό κομμάτι, στην πλατεία του Επαρχείου. Ο δήμος προσβλέπει σε μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση, πράγμα που θα αναδείξει το πασχαλινό μας έδεσμα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Εξασφαλίζουν το κύρος του διαγωνισμού
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικά ονόματα που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή, με τους Σωτήρη Κοντιζά και Λευτέρη Λαζάρου να έχουν ήδη κλείσει μιας και περνούν στο νησί μας τις διακοπές του Πάσχα. Σημαντική θα είναι και η παρουσία του Παντελή Βούρου ο οποίος μετά την επιτυχία του στο masterchef θα βρίσκεται εδώ. Ο Παντελής όπως φαίνεται έφερε σε επαφή το δήμο με τους παραπάνω αναγνωρισμένους σεφ.  Η επιλογή των καλύτερων πιάτων θα γίνει με τα εξής κριτήρια:
  • γεύση
  • μαλακότητα κρέατος
  • ψήσιμο ρυζιού*
  • λιπαρότητα
Τα βραβεία θα δoθούν σε δύο κατηγορίες, για αρνί και για κατσίκι και το διαγωνισμό θα τον παρουσιάσει ο Μάμμας Χαραμαντάς.

*Οι ποικιλίες ρυζιού που επιτρέπονται είναι "Καρολίνα", "κίτρινο" και "νυχάκι"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια