Ανεμβολίαστοι 2 στους 3 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

 

Προσοχή στην επαφή μαζί τους συνιστά ο ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας.


Ιδαιτέρως σημαντικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας της Στατιστικής Υπηρεσίας Καλύμνου (Σ.Υ.ΚΑ) για τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Οι υποψήφιοι που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο γενικού τύπου και τα ευρήματα εντυπωσιάζουν. Στην ερώτηση "Πόσα από τα βασικά εμβόλια έχετε κάνει;" το 64% των ερωτηθέντων απάντησε Λίγα ή Κανένα ενώ το ποσοστό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο καθώς κάποιοι, είτε δεν γνώριζαν είτε η μαμά τους είχε το βιβλιάριο υγείας.


 Με τη δημοσίευση της έρευνας, ο κόσμος εμφανίζεται σκεπτικός στην στενή επαφή με τους υποψηφίους ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αρνούνται ακόμα και τη χειραψία. Το Υπουργείο Υγείας εφιστά την προσοχή καθώς τα ανεμβολίαστα άτομα ενδέχεται να είναι φορείς σοβαρών ασθενειών εν αγνοία τους, τις οποίες μπορούν να μεταφέρουν σε άτομα που για διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συστήνει σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους να τους κάνουν την ερώτηση για το αν έχουν εμβολιαστεί και να ενημερώνουν στο τηλέφωνο 213 2054 321.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έρχεται σε επαφή με ανεμβολίαστο άτομο. Γι αυτό κοίτα τον υποψήφιο δεξιά σου. Μετά κοίτα τον υποψήφιο αριστερά σου. Ένας από αυτούς θα σου κολλήσει μαγουλάδες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια