Ανησυχία για την ελλιπή προσέλευση γυναικών εκπαιδευτικών στην Κάλυμνο

Πτώση της τάξεως του 75% καταγράφουν οι μετρήσεις.
Έχοντας φτάσει στο τέλος του Οκτωβρίου μπορούμε πλέον να κάνουμε τον απολογισμό των εκπαιδευτικών που έχουν έρθει στο νησί μας και τα πράγματα είναι ανησυχητικά σύμφωνα με τον ΣΦΕΚ. Ο Σύλλογος Φίλων Εκπαιδευτικών Καλύμνου ιδρύθηκε το 2009 και ασχολείται με την υποστήριξη (κυρίως ψυχολογική, καθώς χρειάζεται εδώ) των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας. Εδώ και μια δεκαετία οι μετρήσεις του συλλόγου παρουσιάζουν σταθερές αυξομοιώσεις αλλά φέτος η πτώση στις αφίξεις των γυναικών εκπαιδευτικών αγγίζει το 75%.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες αφού το φετινό κυνήγι θα είναι περιορισμένο. Τα μέλη του συλλόγου μιλούν για παραγκωνισμό της Καλύμνου από το γυναικείο εκπαιδευτικό πληθυσμό και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. "Αν είναι δυνατό, μόλις ήβγαλα άδεια για το φετινό κυνήγι δασκάλας και φτες είναι μετρημένες στα δάχτυλα", λέει εκνευρισμένος ο Μιχάλης, ο οποίος ήλπιζε πολλά για τη νέα σεζόν. Από την άλλη και οι ίδιες οι αδέσμευτες εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους: "Η διαμονή στην Κάλυμνο αρχίζει να γίνεται ενοχλητική ειδικά τα βράδια. Για μας, το να περάσεις μια ευχάριστη βραδιά δίχως να σου την πέσουν 5-6 φορές, δεν είναι πλέον εφικτό" δηλώνει η Θεοδοσία ενώ η Εβίτα θα προσθέσει: "Αναγκαζόμαστε να κάνουμε ώρες μελέτης για να αποφύγουμε τα σημεία όπου καραδοκούν οι πέφτουλες. Αν ερχόταν περισσότερες γυναίκες φέτος, δε θα τραβούσαμε εμείς όλο το μαρτύριο".

Στον ΣΦΕΚ πάντως θεωρούν πως το υπουργείο παιδείας φέρει μερίδιο ευθύνης και ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν ώστε να έχει η Κάλυμνος των αριθμών των γυναικών που αναλογεί στους λεβέντες της. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, δημιουργήθηκε μια εφαρμογή η οποία ανιχνεύει τις δασκάλες που βρίσκονται στο νησί και έχουν βγει για τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Η DaskaliTSA! κυκλοφορεί τόσο σε android οσο και σε iOS και θα διευκολύνει το κυνήγι της νύχτας.
Παρακάτω βλέπετε πως λειτουργεί η εφαρμογή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια