Στις δεκα πιο επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου βρίσκονται οι συμμορίες της Καλύμνου



Την 7η θέση καταλαμβάνουν οι νεαροί από τα γκέτο του νησιού.

Το History Channel, δημοσίευσε μια έρευνα για τις πιο επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου και η συμμετοχή της Καλύμνου δεν έλειψε. Οι σκληροπυρηνικοί 16άχρονοι του νησιού μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους Ιάπωνες της Yakuza και τους Αμερικάνους της Grove Street.
Σύμφωνα με την έρευνα, 2 στους 3 Καλύμνιους ηλικίας 13-17 ανήκει σε κάποια συμμορία από αυτές που ανταλλάσσουν αιματηρές απειλές καθημερινά στα social media. Όπως αναφέρει το History Channel: "Το μικρό νησί της Ελλάδας βρίσκεται μια ανάσα από το ξέσπασμα ενός πολέμου συμμοριών. Οι συζητήσεις και οι αναφορές στο instagram έχουν πάρει φωτιά το τελευταίο διάστημα".

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται κάποιες από τις ισχυρές συμμορίες που κάνουν κουμάντο στα πειραγμένα παπάκια και στις διαδικτυακές απειλές. Ενδεικτικά, πρόκειται για τις Santo Mamma Crew, AVA (Argos Via Alitia), Xoverga Masters, Terror Telendos aka TT και Masouri Blood. Οι συγκεκριμένες συμμορίες αριθμούν λίγα αλλά άκρως επικίνδυνα μέλη και είναι διαρκώς αναπτυσσόμενες.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος αυτής της διάκρισης, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις συμμορίες της λίστας, των οποίων τα ονόματα και μόνο προκαλούν τρόμο.
  • Triads. H κορυφαία εγκληματική οργάνωση της Κίνας
  • Yakuza. Οι Ιάπωνες με τα γνωστά τατουάζ που ελέγχουν τον υπόκοσμο της χώρας
  • Cosa Nostra. Οι διάσημοι μαφιόζοι της Ιταλίας
  • 18th Street Gang. Οι αιμοσταγείς γκάνγκστερ της Καλιφόρνια
  • Grove Street Families. H συμμορία που ξεκίνησε από την αφάνεια και πλέον ελέγχει όλο το Los Santos
Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις πλατείες του νησιού όπου οι νεαροί συναντιόνται και μαλώνουν τις νύχτες, με τις αστυνομικές αρχές ωστόσο να μην ανησυχούν. Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θέλει πολύ να ξεφύγει το πράγμα και να αρχίσουν να μπλοκάρονται στο facebook και στα άλλα social media.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια