Πρόγραμμα υιοθεσίας στύλων της ΔΕΗ, για να αντιμετωπιστεί το σκοτάδι στους δρόμους


Με τους περισσότερους στύλους να έχουν πάει για διακοπές, το πρόβλημα του φωτισμού των δρόμων απασχολεί σοβαρά τους οδηγούς και όχι μόνο. Κάθε βράδυ όλο και λιγότεροι λειτουργούν και οι ανακλαστήρες οδοστρώματος (τακάκια δρόμου) δείχνουν ανεπαρκείς να φωτίσουν το δρόμο. Όσον αφορά τους πεζούς από την άλλη, το περπάτημα γίνεται δυσκολότερο ενώ η ιστορίες με τα στοιχειά άρχισαν να ξαναζωντανεύουν ελέω σκότους.

Με μια πρωτοπόρα κίνηση, ο δήμος ξεκινά πρόγραμμα αναδοχής στύλων για να παραμείνουν φωτεινές οι περιοχές του νησιού. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να "υιοθετήσει" ένα στύλο καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο-έναντι ενός μικρού ποσού-τα έξοδα συντήρησης. Με 0,82€ ημερησίως, ένας στύλος αποκτά και πάλι το φως του και μια περιοχή φεύγει από το σκοτάδι. Σημαντικό επίσης είναι πως ο ανάδοχος, τα στοιχεία του οποίου θα μπαίνουν σε ειδική επιγραφή, θα μπορεί να δώσει ένα ξεχωριστό όνομα στον στύλο του.


Ο δήμος είχε καταφύγει και παλαιότερα σε ενέργειες για την βελτίωση του φωτισμού (δείτε εδώ) αλλά φαίνεται πως δεν απέδωσαν.

Οι αιτήσεις πάντως έχουν ήδη αρχίσει και τα δείγματα είναι αρκετά αισιόδοξα. Περιοχές όπως οι Βοθύνοι, το Άργος, το Καστέλι και πάει πέρα, θα ζωντανέψουν με τους υιοθετημένους στύλους. Βέβαια, ο φωτισμός στους δρόμους αναμένεται να τεθεί σε κανονική λειτουργία όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αλλά μέχρι τότε αξίζει να δώσουμε λίγα χρήματα που μας περισσεύουν για να κάνουμε ένα στούλο ευτυχισμένο.