"Βόρεια Κως" θα λέγεται η Κάλυμνος εν όψει τουριστικής σεζόν


Σε μια κίνηση τόνωσης του τουρισμού ο δήμος αποφάσισε την αλλαγή του ονόματος της Καλύμνου ώστε να εκμεταλλευτεί την εμπορικότητα του ονόματος των γειτόνων.


Ας το παραδεχτούμε. Δεν έχουμε πολλούς τουρίστες. Δηλαδή, σε σχέση με την Κω, δεν έχουμε ούτε όσους έχει το Μαστιχάρι. Με την αλλαγή του ονόματος είναι βέβαιο ότι το νησί μας θα τραβήξει ένα κομμάτι των επισκεπτών της Κω και θα απαλλαξουμε τους γείτονες από το συνωστισμό.

Συμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκαν και άλλα ονοματα πριν επικρατήσει το "Βορεια Κως". Συγκεκριμένα, την τελικη τετραδα συμπλήρωσαν τα ονόματα "Βορειοδυτική Ρόδος", "Ανατολικη Μύκονος" και "Νέα Κρήτη". Ο δήμος υποσχέθηκε να διεξαγει δημοψήφισμα σχετικα με την αλλαγή του ονόματος, το οποίο όμως θα έχει συμβουλευτικο χαρακτήρα, δεδομένου ότι η αλλαγη έχει ήδη δρομολογηθεί.

Παντως τα πράγματα ίσως δεν εξελιχθούν ομαλα καθώς πηγές του δημαρχειου Κω αναφέρουν πως ετοιμάζεται προταση μομφής εις βάρος της Καλύμνου (της Βορείου Κω δηλαδη). Στην περίπτωση αυτή κρίνεται αμφίβολη τοσο η αλλαγή του ονοματος όσο και η  παραμονή της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια