Αγώνες ράφτινγκ διοργανώνει ο δήμος στον Εμπορικό



Την αξιοποίηση των ρευμάτων νερού που δημιουργούνται με της βροχές στην περιοχή του εμπορικού δρόμου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται στην Κάλυμνο το πρώτο τουρνουά ράφτινγκ πόλης στον κόσμο.

Η The North Face, ο μεγάλος χορηγός του αναρριχητικού φεστιβάλ, έχει αποκτήσει με τα χρόνια μια σημαντική σχέση με το νησί μας. Μέσα στα πλαίσια της φιλικής προδιάθεσης που υπάρχει και από τις δύο πλευρές, έγινε πρόσφατα μια πρόταση που θα βάλει το νησί μας στους πρωταγωνιστικούς προορισμούς για εναλλακτικά σπορ. Δεν είναι γνωστό πότε, αλλά σε λίγες μέρες το πρώτο τουρνουά ράφτινγκ στα Δωδεκάνησα θα είναι γεγονός.

Το ράφτινγκ είναι από τα γνωστότερα extreme sports, γι αυτό και ένα τουρνουά θα ήταν μια αξιοσημείωτη πηγή εσόδων για το δήμο μας. Οι ομάδες (συνήθως 6 ή 8 ατόμων) πάνω σε μια φουσκωτή βάρκα, προσπαθούν να κατέβουν το ποτάμι αποφεύγοντας φυσικά και τεχνητά εμπόδια. Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται μόνη της και με βάση την επίδοσή της, θα παίρνει και την ανάλογη βαθμολογία. Η εκκίνηση θα δίνεται στο σταθμό ταξί και το τέλος  στη λίμνη στο Χριστό.

Οι συνθήκες στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (εμπορικός) είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκές, ειδικά αυτή την περίοδο. Με μια ώρα βροχής το πολύ, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένας χείμαρρος που καταλήγει στο Χριστό, δηλαδή μια μοναδική διαδρομή άνω των 100 μέτρων. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να  επισκεφθούν το πεδίο οι υπεύθυνοι της The North Face ώστε να επισημοποιηθεί και επίσημα η νέα συνεργασία με το δήμο.

Ενδιαφέρον για χρηματοδότηση της διοργάνωσης έχουν εκδηλώσει τα "Γρηγόρης Μικρογεύματα", τα ψητοπωλεία "Παντελής" και "Νόστιμο" αλλά και το κατάστημα "Rados Sport"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια