Στην Κάλυμνο θα στηθεί το αμφιλεγόμενο γλυπτό που κατέβηκε από το Φάληρο (ψηφίστε)


Μετά από αίτηση του δημάρχου μας, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με εκείνον του Π.Φαλήρου, το γλυπτό "Φύλαξ" του Κωστή Γεωργίου θα στηθεί με μεγαλοπρέπεια στο λιμάνι του νησιού.




Το περίφημο έργο τέχνης το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κατοίκους του Φαλήρου, αποφασίστηκε τελικά να κατέβει αλλά όχι για πολύ. Η Κάλυμνος θα έχει την τιμή να το φιλοξενήσει και μάλιστα σε ένα σημείο που θα φαίνεται μέχρι και στην Κω-στο κεντρικό λιμάνι. Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση υποστολής του αγάλματος από την είσοδο της πόλης αλλά δήλωσε ικανοποιημένος για τη νέα του "στέγη".

Μεγάλη ήταν και η ευχαρίστηση των τοπικών αρχών με την εξέλιξη που έλαβαν οι διαπραγματεύσεις και ήδη ετοιμάζονται οι εκδηλώσεις υποδοχής του έργου τέχνης που έχει το όνομα "Σκευο-φύλαξ" ή απλώς "Σκεύος". Παρ' όλα αυτά, όπως και στο δήμο της Αττικής, έτσι και εδώ αναμένονται αντιδράσεις για το γλυπτό και τα μηνύματα που περνάει. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στην εμφάνιση και συγκεκριμένα στο χρώμα, στην έλλειψη προσώπου και στη στάση αυτού του "πλάσματος"

  • Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει κομμουνιστικές τάσεις του καλλιτέχνη 
  • Η γενικότερη φυσιολογία του παρομοιάζεται με αυτή του Εωσφόρου (σε αυτό βοηθάει και το χρώμα).
  • Η στάση του με ανοιχτά τα πόδια, θυμίζει τη στάση του Τσίπρα όταν υποδέχεται ηγέτες ξένων κρατών


Μένει λοιπόν να δούμε αν το στήσιμο του αγάλματος θα ολοκληρωθεί ή αν θα καταλήξει και πάλι στα αζήτητα. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, εσείς μπορείτε να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή ψηφοφορία για να εκφράσετε την άποψή σας:





Να στηθεί το σατανιστικό γλυπτό στο λιμάνι της Καλύμνου;

Να στηθεί
Να πάει από κει που ήρθε
Να στηθεί, αλλά σε άλλη τοποθεσία
Να καεί στην πλατεία
made here

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια