Έρευνα Παν. Αιγαίου: Τα σκουπίδια στους δρόμους κάνουν καλό



Ποικίλες αντιδράσεις αναμένεται αν προκαλέσει η δημοσίευση νέας έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υποστηρίζει πως η ύπαρξη σκουπιδιών στους δρόμους είναι ωφέλιμη για την υγεία.


 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με τους δήμους της περιφέρειας δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας που αποδεικνύει πως τα απορρίμματα περιέχουν χημικές ουσίες απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η παρουσία τους στους δρόμους, διευκολύνει την ανάπτυξη ενός συμπαθητικού τμήματος της πανίδας, όπως είναι οι κατσαριδούλες, τα σκουλικάκια, οι ψύλλοι και οι μυγούλες. Επιπλέον η δυσάρεστη μυρωδιά είναι τελικά ευεργετική για τον άνθρωπο καθώς περιέχει αιθέρια αέρια που βρίσκονται στα τρόφιμα και τα λύματα. Συγκεκριμένα, το βρωμοαιθάνιο, η Β-σκατουλίνη και το μποχαλικό αμμώνιο είναι κάποια από τα αέρια που βγαίνουν απο τα σκουπίδια.

 Τι γίνεται λοιπόν με όσους κατηγορούσαν τα σκουπίδια στους δρόμους ως ανθυγιεινά ή καρκινογόνα; Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Έχετε δει τις παραγκουπόλεις της Βραζιλίας ή τα ποτάμια μέσα στις γειτονιές της Ινδίας; Οι άνθρωποι κυριολεκτικά ζουν μέσα στα σκουπίδια και όμως αυξάνονται και πληθύνονται. Η Ινδία τείνει να ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα ενώ η Βραζιλία οργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες". Ο Πρύτανης συνέχισε προβάλλοντας το διάσημο ενεργό ηφαίστειο της Καλύμνου (στην Περιοχή Λαφάσι) ως πηγή ζωντάνιας και υγείας ακόμα και για τα γύρω νησιά.

 Είναι δεδομένο πλέον πως οι τοπικές αρχές δουλεύουν προς όφελός μας όταν αφήνουν τα σκουπίδια έξω για βδομάδες και αξίζουν συγχαρητήρια. Διαδώστε λοιπόν το μήνυμα για την αγάπη των σκουπιδιών και σ'αυτούς που διαμαρτύρονται και περιμένουν εναγωνίως την εμφάνιση των απορριμματοφόρων. Τα σκουπίδια κάνουν καλό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια