Ρεκόρ εσόδων για το εκτροφείο φλαμίνγκο του Άργους


Η μόδα έφερε κέρδη για τους φιλόδοξους πτηνοτρόφους.
Η μόδα-τρέλα του φετινού καλοκαιριού είναι αναμφίβολα τα ροζ πτηνά, τα οποία κυκλοφορούν παντού σε κάθε είδος και μέγεθος. Τα φουσκωτά στις παραλίες έχουν κλέψει την παράσταση αλλά μπορεί κανείς να τα βρει σε πετσέτες, καπέλα ακόμα και εσώρουχα. Σίγουρα η μόδα θα περάσει αλλά προς το παρόν, η μανία αυτή κάνει τους εκτροφείς φλαμίνγκο στο 'Αργος να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Το εκτροφείο υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο ορεινό χωριό και συντηρείται κατά βάση από τους επισκέπτες και τους κρεοπώλες. 'Οπως μας λένε οι ιδιοκτήτες, οι δυσκολίες είναι πολλές, αφού η εισαγωγή τους αρχικά και η εκτροφή τους στη συνέχεια, απαιτεί κόπο και χρήμα. Η διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος είναι κάτι που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και η εξασφάλιση πόρων ήταν απαραίτητη.

Μέχρι τώρα η κύρια πηγή εσόδων- οι επισκέπτες- δεν επαρκούσε , ενώ επίσης το κρέας φλαμίνγκο δεν είναι τόσο διαδεδομένο ώστε να υπάρχει σημαντική ζήτηση. Η νέα μόδα όμως έχει εκτοξεύσει την επισκεψιμότητα του κέντρου και η παραγωγή αυξάνεται θεαματικά για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, κάθε μέρα πωλούνται 4-5 φλαμίνγκο ως κατοικίδια και δεδομένου ότι η τιμή του ενός ξεπερνάει κατά πολύ τα 150€, πρόκειται για μια άκρως επιτυχημένη επένδυση. Πάντως οι πτηνοτρόφοι είναι συγκρατημένοι γνωρίζοντας πως η μόδα θα ξεφουσκώσει σαν τρύπιο flamingo στις Καλαμιές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια