Κίνδυνος για τα κοπάδια οι πύθωνες που ελευθέρωσαν οικολόγοι


Σάλος με τα νέα θανατηφόρα ερπετά

Tα 3 έχουν φτάσει πλέον τα περιστατικά επιθέσεων σε κατσίκες του βουνού. Τα μεγαλειώδη ερπετά που είναι πρωτόγνωρα για το νησί μας, έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους τρομοκρατώντας και κατασπαράζοντας τα αιγοπρόβατα του βουνού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περιβαλλοντολόγων ελευθέρωσε 6 πύθωνες (3 ζευγάρια) στα παραθαλάσσια βουνά του νησιού, ως μια προσπάθεια τόνωσης του τοπικού οικοσυστήματος.  


Τα φίδια ελευθερώθηκαν κατά ζεύγη-ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής-σε τρία σημεία: Στα Σκάλια, στα Στημένια και στην περιοχή Τράχηλος (ΝΔ του νησιού). Οι δύο πρώτες επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε κοπάδια από το Βαθύ ενώ η τρίτη σε μια κατσίκα στα Αργινώντα. Παρ'όλα αυτά, ένας πύθωνας δεν κατάφερε να επιβιώσει από τη ζέστη και βρέθηκε να επιπλέει στην Παλιόνησσο, προφανώς σε αναζήτηση πόσιμου νερού. 

Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν καθώς οι εμφανίσεις τους είναι όλο και συχνότερες, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι το μάζεμα της θρίμπης. Όσο τα περιστατικά αυτά συνεχίζονται, είναι βέβαιο πως πολλοί θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα βγουν με τα όπλα στα βουνά για σαφάρι. Πάντως οι οικολόγοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και ετοιμάζονται να ελευθερώσουν μέδουσες, ταραντούλες και δράκους του Κόμοντο (πελώριοι κουρκούγκιαλοι) από τη νέα χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια