ΕΚΤΑΚΤΟ: Διέρρευσε η μυστική συνταγή για τους δυναμίτες!


Μια κρυμμένη συνταγή αιώνων διέρρευσε στη δημοσιότητα, βάζοντας σε αμφισβήτηση την μοναδικότητα του καλυμνιακού εθίμου.
Όλα ξεκίνησαν όταν χτες στις 21:35 ένας χρήστης της ιστοσελίδας reddit με όνομα "them3loukos92" έκανε μια ανάρτηση στην οποία έγραφε αναλυτικά τα συστατικά (καθώς και τη δοσολογία) που είναι απαραίτητα για τους καλύμνικους δυναμίτες. Όπως ήταν φυσιολογικό, οι απαντήσεις που ακολούθησαν ήταν χιλιάδες, ενώ τα περισσότερα σχόλια δεν ήταν και τόσο κολακευτικά προς τον χρήστη.

Η διαρροή της πανάρχαιας συνταγής έφερε νευρικότητα στους Καλύμνιους δυναμιτάδες που ήδη κάνουν έρευνες για να μάθουν τον "προδότη". Κρίνοντας από τα δημοσιεύματα, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη συνταγή πράγμα που σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια το έθιμο ίσως να εξαπλωθεί εκτός Καλύμνου. Συγκεκριμένα, Κώοι και Λέριοι ενδέχεται να ρίχνουν δυναμίτες από του χρόνου σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ανάλογο κοινό με αυτό της Καλύμνου.

Η σελίδα μας φυσικά δεν πρόκειται να αναδημοσιεύσει τη συνταγή και καλεί όποιον έρχεται σε επαφή με τέτοια δημοσιεύματα, να τα αναφέρει ώστε να "κατεβαίνουν" άμεσα. Εν τω μεταξύ ήδη γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την κατοχύρωση του εθίμου αποκλειστικά από το νησί μας. Καλή ανάσταση σε όλους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια