Διατηρητέο είναι σύμφωνα με την Αρχαιολογία το κλειστό γυμναστήριο


Το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο πρωταγωνίστησε τις τελευταίες μέρες στα αθλητικά δρώμενα της δωδεκανήσου καθώς εδώ διοργανώθηκε το final-4 του μπάσκετ νεανίδων. Τα κορίτσια μας ανακηρύχθηκαν πρωταθλήτριες αλλά την εντύπωση έκλεψε το γήπεδο.
Οροφές που στάζουν, ανύπαρκτες κερκίδες και πλαστικό παρκέ απασχόλησαν τα εγχώρια-και όχι μόνο-ΜΜΕ αλλά όπως όλα δείχνουν δεν υπήρχε λόγος. Το αθλητικό κέντρο θα παραμείνει ως έχειν δεδομένου πως θεωρείται πλέον αρχαιολογικός χώρος και άρα υπάγεται στη δικαιοδοσία της αρχαιολογίας (άρθρο 56α/1954 του Αστ.κώδικα). Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή πρέπει να διαθέτει την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση ανακαίνισης.

Σύμφωνα με πηγές του δημαρχείου, οι προσπάθειες για επιδιόρθωση του κλειστού γυμναστηρίου πέφτουν διαρκώς στο κενό αφού η Αρχαιολογία το έχει εντάξει στα διατηρητέα κτίσματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε περίπτωση λοιπόν που θα υπάρξει ανάγκη παρέμβασης στο οικοδόμημα, αυτό θα το αναλάβουν ειδικοί αρχαιολόγοι-συντηρητές.

Οι δήμαρχοι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια όμως η αρχαιολογική υπηρεσία είναι ανένδοτη. Εν τω μεταξύ το κλειστό μας γυμναστήριο "μπάζει" από παντού, με συνέπεια να μετατρέπεται σταδιακά κλειστό κολυμβητήριο, κάτι που ερευνάται θετικά από τις τοπικές αρχές. 'Οπως και να 'χει, οι εξελίξεις θα δώσουν την απάντηση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια