Σιδηρόδρομο ετοιμάζεται να τοποθετήσει ο δήμος για το τρενάκι


Μία αποφασιστική λύση στην επίλυση του κυκλοφοριακού

Τέρμα στα προβλήματα που προκαλούνται από την κυκλοφορία του τρένου, αποφάσισε να δώσει ο δήμος. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-online.gr, μετά τον χειμώνα και όταν στεγνώσει ο εμπορικός, θα αρχίσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση σιδηρόδρομου. Το τρενάκι που έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Καλυμνίων, αποκτά δικό του δρόμο και διευκολύνει την κυκλοφορία των IX.

Η αντιπολίτευση κατέθεσε τις επιφυλάξεις της, όσον αφορά την οικονομική απαίτηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Παρ' όλα αυτά η δημοτική αρχή αναφέρει πως οι ράγες αγοράστηκαν σε τιμή ευκαιρίας από έναν εγκαταλελειμμένο σιδηρόδρομο της Ρωσίας και έτσι το κόστος που θα επιβαρύνει το δήμο είναι ουσιαστικά η τοποθέτησή του στους δρόμους.

Το δρομολόγιο του τρένου θα είναι το ίδιο με τώρα αλλά στη συνέχεια ίσως επεκταθεί, ώστε να καλύπτει και τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων του Πανόρμου. Οι ράγες θα τοποθετηθούν τέρμα δεξιά του δρόμου και αυτό σημαίνει ότι η στάθμευση θα απαγορεύεται . Βέβαια αυτό ισχύει και τώρα, αλλά πλέον και να θέλουμε δε θα μπορούμε. Εμπορικός και παραλιακή αποκλείονται επίσης από τις περιοχές "ελεύθερης" στάθμευσης και αυτό σημαίνει ότι ο δήμος πρέπει να βρει μια λύση στο αιώνιο πρόβλημα του πάρκι. 

Πάντως βλέποντας τα θετικά, το γραφικό τρενάκι αναμένεται να αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερο πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού και όχι μόνο. Η χαρακτηριστική σφυρίχτρα, η μυρωδιά και ο ήχος της ατμομηχανής θα συνοδεύει την καθημερινότητα στο νησί. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια