Στο βαθμό του δεκανέα προβιβάζονται δύο γάτες του στρατοπέδου

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι γηραιότερες γάτες του στρατοπέδου, αποκτούν την θέση που τους αρμόζει. 
Κάθε στρατόπεδο έχει τα κατοικίδιά του, τα οποία χαίρουν της περιποίησης των αξιωματικών αλλά και των οπλιτών που κάνουν τη θητεία τους. Σκύλοι, γάτες, περιστέρια ή και αιγοπρόβατα, αποτελούν συνήθως τις μασκότ στα στρατόπεδα και προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους κάνοντας πιο ευχάριστη τη στρατιωτική ζωή.

Στο στρατόπεδο του νησιού μας, οι γάτες είναι εκείνες που έχουν αυτό το ρόλο και ήρθε η ώρα να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Σε μία ιδιαίτερη τελετή, οι δύο μεγαλύτερες γάτες θα λάβουν το βαθμό του δεκανέα, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στην παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια στα δρώμενα του στρατοπέδου. Τα δύο ζωάκια, που κρατούν χαμηλούς τόνους, δήλωσαν χαρούμενα για αυτή την αναγνώριση αλλά δεν επιθυμούν τυμπανοκρουσίες και αγήματα.

Με τον ίδιο ζήλο και με περισσότερες ευθύνες πλέον θα αφοσιωθούν στην παρέα των φαντάρων και την απαλλαγή τους στρατοπέδου από τους εχθρικούς ποντικούς που απειλούν τις αποθήκες. Φυσικά μαζί με τις ευθύνες, αυξάνονται και οι απολαβές, αφού θα τους παρέχεται περισσότερη τροφή και μια ξεχωριστή θέση στο γραφείο. Σειρά θα έχουν και άλλες γάτες που αυτή τη στιγμή υπηρετούν με το βαθμό του στρατιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, οι φαντάροι δεν είναι υποχρεωμένοι να "βαρούν προσοχή" ως ένδειξη σεβασμού σε ανώτερο. Η σελίδα μας εύχεται καλή σταδιοδρομία στους δυο νέους δεκανείς. Και εις ανώτερα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια