Απευθείας πτήση Κάλυμνος-Ντάργουιν!



Οι όλο και αυξανόμενες αναχωρήσεις συμπατριωτών μας για την Αυστραλία, έχουν βάλει σε σκέψεις εδώ και καιρό τις τοπικές αρχές που σκέφτονται σοβαρά την δημιουργία ειδικού δρομολογίου Κάλυμνος-Ντάργουιν.


Εδώ και καιρό, η διοίκηση του αερολιμένα Καλύμνου βρισκόταν σε συζητήσεις με το Δήμο σχετικά με την αύξηση των δρομολογίων του αεροδρομίου και την προσθήκη νέων διαδρομών κάτι που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο νησί. Οι συζητήσεις φαίνεται να είχαν καταλήξει σε 3 δρομολόγια: 
Κάλυμνος-Χονολουλού, Κάλυμνος-Ντάργουιν και Κάλυμνος-Χώρα του Ποτέ. Τελικά όμως προτιμήθηκε το Ντάργουιν λόγω της αυξημένης κινητικότητας των Καλυμνίων (και γιατί ο Πίτερ Παν αρνήθηκε την προσφορά σύμφωνα με πληροφορίες).

Τα δρομολόγια, που ενδέχεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, θα πραγματοποιούνται με τελευταίας τεχνολογίας υπερατλαντικά αεροσκάφη (Boing-Boing 747) χωρίς στάσεις και ταλαιπωρία. Ύστερα από διαγωνισμό, η Qantas είναι τελικά η εταιρία που θα αναλάβει να εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο που δίνει τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία των Καλυμνίων, που αναγκάζονταν να περιμένουν δεκάδες ώρες στα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης και του Ντουμπάι.

Σε εκδήλωση που έλαβε μέρος σε γνωστό ξενοδοχείο, οι δήμαρχοι Καλύμνου και Ντάργουιν αντάλλαξαν δώρα για την αρχή μιας καλής συνεργασίας. Ο Δήμαρχός μας προσέφερε ένα σπάνιο σφουγγάρι ενώ παρέλαβε ως δώρο ένα νεαρό καγκουρό το οποίο αναμένεται σύντομα να δούμε να χοροπηδάει στην Πλατεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια