Σε απόγνωση βρέθηκε 16χρονη που πήγε για καφέ χωρίς το κινητό της


Μια μίνι κρίση πανικού ετοίμαζε η χθεσινή μέρα για την Αγγελική, η οποία βγήκε με τις φίλες της για καφέ. Τα κορίτσια συναντήθηκαν στου Γρηγόρη όπως κάθε Σάββατο πρωί και αφού παρήγγειλαν τους latte τους, κάθισαν να απολαυσουν την ηλιόλουστη μέρα σερφάροντας στo facebook και το instagram.

H Αγγελική όμως είχε αφήσει το κινητό της στο σπίτι να φορτίσει με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να χαρεί το πρωινό όπως οι φίλες της. "Δε θυμάμαι να έχω νιώσει πιο άβολα στη ζωή μου" μας περιγράφει η ίδια. "Έβλεπα τα κοριτσια να παίζουν με τα κινητά τους και εγώ απλά κοιτούσα τους περαστικούς και έπινα το χυμό μου. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί". Η νεαρή Αγγελική είχε μετανιώσει που βγήκε από το σπίτι χωρις το κινητό αλλά ήταν ήδη αργα.

Δεν έβγαλε φωτογραφία το τραπέζι για να το ανεβάσει στο instagram, δεν έβγαλε σέλφι με το χυμό στο χέρι, δεν έκανε like στο check-in που έκανε η φίλη της -στην τοποθεσία Γρηγόρης Μικρογεύματα. Συν τοις άλλοις, δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον θέμα ώστε να ανοίξει συζήτηση με τις φιλενάδες της. Με άλλα λόγια αυτή η μέρα ήταν μια αποτυχία. Μετά από μιάμιση εφιαλτική ώρα, τα κορίτσια έφυγαν και επέστρεψαν σπίτι και το μαρτύριο της Αγγελικής έλαβε τέλος.

Ο Αχινιός επικοινώνησε με το γνωστό ψυχολόγο Μάκη Φρωίδη ο οποίος φάνηκε να έχει συναντήσει το φαινόμενο αρκετές φορές. "Οι νέοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία και το ίντερνετ σε σημείο που αυτά διαμορφώνουν την καθημερινότητά τους. Προτείνω στα παιδιά να αφήνουν μια στο τόσο το κινητό στο σπίτι και να περπατούν στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά. Επίσης στις καφετέριες μπορούν να δοκιμάσουν να ανοίξουν μια συζήτηση με τους φίλους τους." 
Παρακάτω ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα θέματα που πρότεινε ο διακεκριμένος ψυχολόγος:

  • "Ωραίος καιρός σήμερα"
  • "Τι φάγατε το μεσημέρι;"
  • "Τι νέα;"
  • "Τι να φορέσω το Σάββατο;"
  • "Τι σας κάναμε στο ντέρμπυ χθες;"
  • "Ποιες ήταν οι κομβικές στιγμές στην πορεία του Αλέξη που τον έκαναν να χάσει τη μπάλα και έφεραν τον Κούλη πρώτο στις δημοσκοπήσεις;"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια