Τεχνητά βουνά στήνει η Κως για να προσελκύσει αναρριχητές


Η παγκόσμια προβολή της Καλύμνου ως διεθνούς αναρριχητικού προορισμού βάζει τους γείτονες να ψάχνονται για νέους τρόπους προσέλκυσης τουριστών. Μετά τη Λέρο και τη Ρόδο, τώρα και η Κως ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη
του αναρριχητικού τουρισμού και για το λόγο αυτό ετοιμάζεται να φέρει φτιάξει βουνά που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ριψοκίνδυνων αθλητών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του info-kos.net έχει γίνει ήδη παραγγελία βράχων εξαιρετικής αντοχής από τις Άνδεις,  που θα στηθούν κατάλληλα δημιουργώντας αναρριχητικά πεδία για όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Η περιοχή που θα στηθούν τα πρώτα βουνά βρίσκεται στην τοποθεσία "Πλάκα" και γι αυτό τις τελευταίες μέρες η πολεοδομική υπηρεσία βλέπει μεγάλη ζήτηση για τα ακίνητα της περιοχής. Πάντως οι κάτοικοι του νησιού δείχνουν να υποδέχονται με αμφιβολία αυτή την κίνηση.

Τα αποτελέσματα γκάλοπ από τους δρόμους της Κω δείχνουν πως 6 στους 10 κατοίκους δεν βλέπουν θετικά την ανέγερση βουνών ενώ παράλληλα 7 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να ακολουθηθεί άλλος τρόπος για τον εναλλακτικό τουρισμό. Η δημοτική αρχή από την άλλη δεν δείχνει να απασχολείται από τη διαφοροποίηση του κόσμου, κάνοντας λόγο για μεγάλες οικονομικές απολαβές και απόσβεση των εξόδων του έργου, σε βάθος 20ετίας.

Από την πλευρά των Καλυμνίων δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για ανταγωνισμό. Κύκλοι του δημάρχου αναφέρουν πως εφ'οσον οι Κώοι δε φέρουν κατσίκες στα βουνά και δεν βάλουν μια Τέλενδο απέναντι, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια