"Blokko alert!" Η νέα εφαρμογή που ενημερώνει πού έχει στηθεί η τροχαία.


Άλλη μια εξαιρετική εφαρμογή για να μας λύσει τα χέρια έφερε η ομάδα Kαλυμνίων του SCATA (Science of Computing And Technological Application). Γνωρίστε το Blokko alert! και δείτε πώς θα το κατεβάσετε.
Το "στήσιμο" των αστυνομικών είναι καθημερινό φαινόμενο στο νησί μας και όχι μόνο, με αποτέλεσμα οι ριψοκίνδυνοι οδηγοί που κυκλοφορούν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, το κράνος ή τη ζώνη, να βρίσκονται σε διαρκή ανησυχία. Εδώ έρχονται και πάλι φοιτητές του SCATA, οι οποίοι ανέλαβαν την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που ενημερώνει τον κόσμο τις τοποθεσίες στις οποίες έχουν στηθεί οι άντρες της αστυνομίας. Οι οδηγοί θα αποφεύγουν τους συγκεκριμένους δρόμους και μαζί, τα τσουχτερά πρόστιμα της τροχαίας.
Η εφαρμογή βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, δηλαδή οι ίδιοι οι χρήστες θα "ανεβάζουν" τις πληροφορίες για το μπλόκο και εφ'όσον υπάρχει επιβεβαίωση από άλλους, θα ενεργοποιείται και η συγκεκριμένη ειδοποίηση στην εφαρμογή. Παρακάτω βλέπετε μια εικόνα από το πως είναι ο ζωντανός διαδραστικός χάρτης του blokko alert!.



Παρατηρούμε εδώ το υπάρχον μπλόκο στην Καλυμνιά και μετά από λίγο επιβεβαιώνεται και το μπλόκο στα Πηγάδια σε ζωντανή μετάδοση.

Πατώντας ο χρήστης στην εκάστοτε σειρήνα, ενημερώνεται από τα σχόλια των χρηστών για την ποσότητα των αστυνομικών, τα μέσα μετακίνησής τους κ.α

Πατήστε την εικόνα για καλύτερη ανάλυση


Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Αndroid και iOS.

O ΑΧΙΝΙΟΣ ΣΥΣΤΉΝΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια