Ανιχνευτή ούρων βάζει το κολυμβητήριο εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς


Με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι το δημοτικό μας κολυμβητήριο θα βρίσκεται σε αυτά που θα διατίθενται για σχολικό μάθημα κολύμβησης, ο δήμος ετοιμάζει κάποιες αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία του.

Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση ανιχνευτή ούρων ώστε να διασφαλίζεται η καθαρότητα και η διαύγεια του νερού. Σύμφωνα με έρευνες, 3 στους 5 επισκέπτες πισίνων ή κολυμβητηρίων παραδέχονται πως "έχουν αφεθεί ελεύθεροι" την ώρα που κολυμπούσαν. "Με πρόχειρους υπολογισμούς, αν υποθέσουμε πως θα έρχονται καθημερινά 200 παιδιά από τα σχολεία της περιοχής, στο τέλος της μέρας το κολυμβητήριο θα έχει ποσότητα ούρων από 120 παιδιά, το οποίο στο τέλος της βδομάδας θα είναι ανυπόφορο" αναφέρει ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου.

Πως λειτουργεί ο ανιχνευτής ούρων; Δεν πρόκειται για κάποια συσκευή αλλά ουσιαστικά για μια υγρή χημική ουσία που μπαίνει στο νερό. Η χημική ένωση αυτή που αποτελείται κυρίως από οξείδια του ψευδαργύρου, είναι άχρωμη και άοσμη, ενώ είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο εφ'όσον βρίσκεται σε εξαιρετικά μικρή ποσότητα (13,5mg/m3) . Η επαφή της με τα ούρα προκαλεί μια χημική αντίδραση που τα "χρωματίζει" κάνοντάς τα μπλε και έτσι αυτός που τα έκανε μπορεί να προδοθεί για την απερισκεψία του.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές και οι υπεύθυνοι συνιστούν προσοχή και καθαριότητα αφού είναι ένα θέμα που αφορά άμεσα την υγεία. Οι μαθητές που "συλλαμβάνονται" να τα κάνουν στην πισίνα θα αρκούνται σε μια επίπληξη, αρκεί αυτό να μη γίνεται επανειλημμένα. Προσφωνήσεις τύπου "κατρούλη"και "στρουμφάκι" δεν ενθαρρύνονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια