Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω παρουσίας πόκεμον στην περιοχή (+φωτογραφιες)

                             
Θραύση και στην Κάλυμνο κάνει το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να γίνει παγκόσμια μανία. Από τις πρώτες μέρες διάθεσής του στην Ελλάδα, οι Καλύμνιοι και οι Καλυμνιές έχουν πάρει τα βουνά-στην κυριολεξία-αναζητώντας τα ζωύφια με τις ιδιαίτερες ικανότητες.
Είτε το βρίσκεις παιδικό, είτε εθιστικό, το παιχνίδι με τα πόκεμα αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας γι αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα και να ξέρουμε τι να κάνουμε σε περίπτωση που πετύχουμε κάποιο αδέσποτο στο δρόμο.
Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τους διαδικτυακούς χάρτες μιας περιοχής για να καταδείξει στους παίκτες τα σημεία που υπάρχουν pokemon. Οι παίκτες καλούνται να βρεθούν στην περιοχή και ερευνώντας να ανακαλύψουν και να αιχμαλωτίσουν το pokemon. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην Κάλυμνο τα pokemon βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί και έτσι ο οποιοσδήποτε "εν δυνάμει εκπαιδευτής" θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να τα πιάσει, αφού θα πρέπει να βρεθεί από τη Νερά ως τον Προφήτη Ηλία.
Γιατί όμως είναι τόσο ιδιαίτερα αυτά τα ζωύφια; Tα πόκεμον διαθέτουν ξεχωριστές ικανότητες το κάθε ένα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φύσης και όχι μόνο. Στο νησί μας, ανάλογα με τη μορφολογία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής, θα συναντήσει κανείς τα ανάλογα πόκεμον.

Περιοχές με έντονη κινητικότητα


  • Ο Βαθύς βρίθει από πόκεμον της γης οπότε είναι ο σίγουρος προορισμός για όσους θέλουν να πιάσουν Bulbasaur, Gloom, Oddish και άλλα τέτοια. Παρ΄ όλα αυτά η αναζήτηση μέσα σε ιδιωτικά χωράφια γίνεται με δική σας ευθύνη.
  • Ο Picachu κρύβεται εδώ και μέρες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ αλλά με τόσο κόσμο που μαζεύεται τις τελευταίες μέρες εκεί, είναι θέμα χρόνου να πιαστεί.
  • Ο άλλος της παρέας, ο Charmander, έχει πάρει τα βουνά και βάζει φωτιές σε ο,τι σινοπόι έχει απομείνει. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μόνο αυτό το πόκεμον ευθύνεται για το 56% των πυρκαγιών. Oι αρχές πάντως αναζητούν τον Squirtle για να τους βοηθήσει με την πυρόσβεση
  • Πόκεμον της πέτρας και συγκεκριμένα ο Geodude ανιχνεύθηκε στο λατομείο του Φσου με τον ίδιο να είναι κατηγορηματικός ως προς την απαγόρευση εισόδου στο χώρο: "Εν είναι κατάσταση αυτή. Θα δουλεύομε γιά θα κυνηούμε τα πόκεμα;" λέει χαρακτηριστικά.
  • Mέλη του δημοτικού συμβουλίου που ασχολούνται (αποκλειστικά) με αναζήτηση πόκεμον έχουν αναφέρει εμφάνιση του Snorlax (πόκεμον που κοιμάται), στις βραδινές συνεδριάσεις τους. 






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...