Προσωρινή έλλειψη νερού έφερε η υπερβολική κατανάλωση μπακαλιάρου



Την προχθεσινή μέρα ο μπακαλιάρος είχε την τιμητική του. Ιδιαίτερα στην Κάλυμνο, το παραδοσιακό λεμονάτο με τα πράσα και τις πατάτες βρισκόταν σχεδόν σε όλα τα τραπέζια. Όμως,
είτε λεμονάτος, είτε τηγανιτός με σκορδαλιά, είτε σε πιτθάκια, ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός και συνεπώς... τραβάει πολύ νερό.


Αυτή η λεπτομέρεια φαίνεται πως προκάλεσε έναν "μικρό πανικό" στον κόσμο του νησιού που-κατά τις 9 το βράδυ-είδε τα αποθέματα νερού να στερεύουν και τα περίπτερα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες. Oι τυχεροί που έχουν στέρνα στο σπίτι έβγαλαν τη νύχτα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Για τους περισσότερους όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. To μοναδικό σουπερμάρκετ που λειτουργούσε, είχε ξεπουλήσει όσον αφορά το νερό και τα αναψυκτικά, γι αυτό και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να ξεδιψάσουν με... μπύρα και ρετσίνα.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε και επανήλθε η τάξη, ένα σκηνικό πανικού διαδραματιζόταν στους δρόμους, με τους Καλυμνιους να ψάχνουν απεγνωσμένα περίπτερο. Βέβαια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που-εκμεταλλευόμενοι και τη διακοπή της λειτουργίας των ειδικών μηχανημάτων του Δήμου-εκτόξευσαν τις τιμές του νερού και των αναψυκτικών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στα περίπτερα της Πόθιας, το κουτάκι της κοακόλας είχε φτάσει μέχρι και 6 ευρώ. 

Η κατάσταση πάντως δείχνει να εξομαλύνεται, ενώ μόνο 2 περιστατικά αφυδάτωσης έχουν αναφερθεί από τη διεύθυνση του νοσοκομείου. Τώρα πλέον η προσοχή πέφτει στην Κυριακή των Βαΐων που έχει ανάλογο μενού και οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής είναι το νερό να ρέει άφθονο χωρίς τα χθεσινά προβλήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια