Από την Κάλυμνο είχαν περάσει 3 από τους ταραξίες του ντέρμπι της Λεωφόρου (φωτογραφίες)


Αποκλειστικές φωτογραφίες με τις ταυτότητες των συλληφθέντων. 

Σοβαρές εξελίξεις για το μεταναστευτικό έχει να φέρει η δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών που έλαβαν μέρος στα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν 16 άτομα στα οποία εκκρεμούν σοβαρές κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών και φθορά ξένης περιουσίας. Ύστερα από ελέγχους στα διαβατήρια που έφεραν πάνω τους οι δράστες, διαπιστώθηκε πως τρεις από αυτούς είχαν περάσει από το νησί μας.

Ο λόγος για τους Γιάννη Μ., Μιχάλη Λ. και  Μesut O. Δύο από τους 3 είναι ελληνικής καταγωγής ενώ ο τρίτος είναι Σύρος πρόσφυγας που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους άλλους δύο και θεωρείται ο κύριος συντονιστής των επεισοδίων. Oι συλληφθέντες φέρονται να πέρασαν από την Κάλυμνο στις 20 Νοεμβρίου και από εκεί μετέβησαν στον Πειραιά και στην Αθήνα όπου διανυκτέρευσαν με σκοπό να παρευρεθούν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τους τρεις ταραξίες, εκτός από την κοινή τους αφετηρία, συνδέει και η αγάπη τους για την ίδια ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά τον Μεσούτ, η σχέση του με τους πράσινους άρχισε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Κάλυμνο, όταν φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού νομίζοντας ότι είναι της Celtic.

Στους κατοίκους του νησιού επικρατεί αναβρασμός και οι αντιδράσεις για την παραμονή των προσφύγων όλο και αυξάνονται, ειδικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις. Τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου αποτελούν ένα μικρό δείγμα της αυξανόμενης εγκληματικότητας  που αναμένεται λόγω των μεταναστών. Από την πλευρά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οι τόνοι είναι καθησυχαστικοί ενώ αναμένεται ειδικό κλιμάκιο για να εντείνει τους ελέγχους.

Παρακάτω ακολουθούν τα τρία ταραχοποιά στοιχεία που είχαν περάσει από την Κάλυμνο:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια