Με λατινικές φράσεις αντικαθιστά ο δήμος τα ερωτικά μηνύματα στους δρόμους (+φωτογραφίες)

                                        

Αλλάζουν ύφος οι στροφές προς το Βαθύ, τα Σκάλια και τις Μυρτιές. Το δημοτικό συμβούλιο απαντώντας σε σχετικά παράπονα των πολιτών, αποφάσισε να βάλει γνωστά λατινικά αποφθέγματα στους τοίχους των δρόμων, αντικαθιστώντας έτσι τα γνωστά-παλιομοδίτικα-ερωτικά μηνύματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Δια βίου μάθηση", οι εργάτες του δήμου αναλαμβάνουν ρόλο "γκραφιτάδων" και βγαίνουν στο δρόμους- όχι βέβαια για να σημαδέψουν τους δρόμους με απλά γκραφίτι- αλλά για να τους δώσουν ένα πιο πνευματώδες στυλ. Οι εμπνευστές του προγράμματος υποστηρίζουν πως εφόσον οι τοίχοι δεν πρόκειται να μείνουν καθαροί, είναι καλύτερο τα μηνύματα να αντικαθίστανται με κάτι ουσιαστικότερο και σίγουρα πιο επιμορφωτικό.

Η ιδέα των λατινικών αποφθεγμάτων ήρθε έπειτα από ψηφοφορία (πλειοψήφησε έναντι των αρχαιοελληνικών), με το σκεπτικό να μαθαίνουν οι ντόπιοι την προέλευση γνωστών σε όλους φράσεων, ενώ το λατινικό στοιχείο κάνει τα μηνύματα περισσότερο κατανοητά στους τουρίστες. Η αντικατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και παρακάτω θα δείτε κάποια γνωστά μηνύματα και πώς άλλαξαν

"Ήλθον, είδον, ενίκησα"


"'Αδραξε τη μέρα"

"Yπάρχει αλήθεια στο κρασί"

"'Oσο αναπνέω, ελπίζω"

"Η αγάπη όλα τα νικάει"

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...