Παραλία γυμνιστών γίνεται από του χρόνου η παραλία στα Σκάλια


Ικανοποίηση επικρατεί από την Τετάρτη στα μέλη του Συλλόγου Γυμνιστών Ελλάδος, ύστερα από την αποδοχή του αιτήματος για ύπαρξη παραλίας γυμνιστών στο νησί μας. Η τοπική αρχή
που συνεδρίασε την Τρίτη, αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα του Σ.Γ.Ε με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά.

Όπως αναφέρουν πηγές από τον Σ.Γ.Ε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποστέλλεται ανάλογο αίτημα, αλλά η πέμπτη, με τις προηγούμενες τέσσερις να μη βρίσκουν αντίκρυσμα. Την τελική απόφαση επηρέασαν τόσο γεωπολιτισμικοί όσο και οικονομικοί παράγοντες, που έπαιξαν και το σημαντικότερο ρόλο. Ο ετήσιος τζίρος από την προσέλευση των γυμνιστών στο νησί μας υπολογίζεται πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα το οποίο θα αποφέρει ανάσα στην τοπική κοινωνία, με νέες θέσεις εργασίας αλλά και ανάπτυξη της γύρω περιοχής.

Η επιλογή των Σκαλιών έγινε κατόπιν εξοντωτικών συζητήσεων ενώ λήφθηκαν υπ όψιν και τα αιτήματα των γυμνιστών. Η απομακρυσμένη τοποθεσία, τα καθαρά νερά και οι λιγοστοί κάτοικοι, είναι μερικοί από τους λόγους που προέκριναν τη συγκεκριμένη παραλία μεταξύ των άλλων. Οι κάτοικοι προς έκπληξη όλων, δέχθηκαν με ανακούφιση τη συγκεκριμένη είδηση, αφού βλέπουν πλέον το χωριό τους να αναβαθμίζεται με αυτό το νέο είδος τουρισμού. Οι κουβέντες τώρα επικεντρώνονται στο πώς θα αξιοποιηθούν τα κτίρια της περιοχής και τι είδους επιχειρήσεις θα ανοίξουν για να εξυπηρετηθούν οι τσίτσιδοι επισκέπτες. Πάντως, για καταστήματα με είδη ένδυσης, δε γίνεται ούτε λόγος.

Με την  έναρξη της νέας σεζόν λοιπόν, ετοιμαζόμαστε να δούμε τους πρώτους ελεύθερους γυμνιστές στο νησί μας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σ.Γ.Ε προσφέρθηκε να αναλάβει τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της παραλίας η οποία από την 1/1/2016 θα είναι αυστηρώς παραλία γυμνιστών. Αυτό σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί την παραλία, θα πρέπει να φοράει την ανάλογη ενδυμασία, δηλαδή τίποτα. Ο δήμος συμφώνησε να διαθέσει 4 υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας για την περιφρούρηση του χώρου και την απομάκρυνση ενοχλητικών επισκεπτών, κοινώς "μπανιστηρτζήδων". Για τις συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται ειδική προκήρυξη την επόμενη βδομάδα.

ΠΗΓΗ: tsitsidinet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια