Εφαρμογή που ενημερώνει πότε περνάει το σκουπιδιάρικο έρχεται για τους Καλυμνίους (+Φωτογραφία)



Μία εφαρμογή που αναμένεται να λύσει τα χέρια σε όλους μας έρχεται από τους φοιτητές του S.C.A.T.A (Science of Computing And Technological Applications) του πανεπιστημίου της Φλόριντα. Οι ομογενείς φοιτητές ανέπτυξαν μια προηγμένη εφαρμογή για smartphones έτσι ώστε 
να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πότε περνάει από τη γειτονιά το απορριματοφόρο όχημα του δήμου.

Η σελίδα μας επικοινώνησε με τους δημιουργούς του skoupido track, της εύχρηστης εφαρμογής που στοχεύει στο να εξυπηρετεί πάνω από 10 χιλιάδες Καλυμνίους καθημερινά. 
Μιλήσαμε με τον Τerry Sotiriades, υπεύθυνο της ομάδας.

Πως ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;
Η αρχική μας επιθυμία ήταν να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις γιαγιάδες μας που διαρκώς διαμαρτύρονται για τα ακανόνιστα ωράρια των οχημάτων. Είναι γεγονός πως κανείς δε γνωρίζει πότε περνάει το σκουπιδιάρικο και προτιμούμε πολλές φορές να τα κρατάμε στο σπίτι από το να τα βγάζουμε στο δρόμο και να μεγαλώνει ο σωρός.

Από πού προέκυψε το όνομα "skoupido track";
Σκούπιδα τα λέει η γιαγιά μου (γέλια) αλλά και η μητέρα μου. Η ονομασία" Skoupido track" παραπέμπει στο φορτηγό με τα σκουπίδια, που είναι "truck". Το "track" σημαίνει ανιχνεύω, αναζητώ και αυτό ακριβώς κάνει η εφαρμογή. Αναζητά το απορριματοφόρο της γειτονιάς

Πείτε μας με δύο λόγια πως λειτουργεί η εφαρμογή.
Η εφαρμογή παίρνει αρχικά τις πληροφορίες της κατοικίας μας και βρίσκει από τη βάση δεδομένων το όχημα για την αντίστοιχη γειτονιά. Με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται η αναζήτηση της τοποθεσίας του οχήματος και αμέσως μετά, η εκτίμηση του χρόνου αναμονής. Ακόμη, υπάρχει ο χαρακτηριστικός ήχος που ειδοποιεί το χρήστη όταν το σκουπιδιάρικο βρεθεί σε ακτίνα 10 κάδων από τον δικό του.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στην εγκατάσταση των GPS στα οχήματα;
Κάθε αρχή και δύσκολη (γέλια). Η προθυμία του δήμου να μας βοηθήσει μας ικανοποίησε, αλλα μετά καταλάβαμε ότι αυτό μόνο δεν έφτανε. Είναι γεγονός πως επικρατεί ένα αλαλούμ σχετικά με τις αρμοδιότητες των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Εξ άλλου, δεν είναι και πολλά τα οχήματα που διαθέτουμε.

Πιστεύετε ότι ο καλυμνιακός λαός θα αγκαλιάσει την εφαρμογή;
Ναι απόλυτα. Τόσο οι γιαγιάδες όσο και όλοι οι υπόλοιποι έχουν μόνο να κερδίσουν από το συγκεκριμένο application. Επιπλέον η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στην κύρια έκδοση της οπότε δε θα επιβαρύνει οικονομικά όσους θέλουν να έχουν τη βασική λειτουργία της αναζήτησης σκουπιδιάρικου.

Το skoupido track κυκλοφορεί από τις 15 Μαΐου σε Αndroid αλλά και σε iOS smartphones.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια