Εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής γίνεται το "Καταδυτικό Πάρκο" στα Αργινώντα (+φωτο)


Την απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με την σκηνοθετική ομάδα του Στήβεν Σπίλμπεργκ.

Θέμα χρόνου ήταν να αποφασισθεί η αξιοποίηση του Καταδυτικού Πάρκου στα Αργινώντα. Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο κέντρο είχε μία άκρως επιτυχημένη παρουσία στο νησί που απέφερε τεράστια οικονομικά οφέλη αυξάνοντας παράλληλα τα ποσοστά του τουρισμού για το νησί. Έχοντας συμπληρώσει αισίως 0* ημέρες λειτουργίας, ήρθε η ώρα της αλλαγής. Το ολοκληρωμένο σχέδιο μετατροπής του πάρκου σε Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής, παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο του κτιρίου και ο Αχινιός ήταν εκεί.

Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ κ. Παναγιώτης Χορτάτος, έκανε μια εισαγωγή για το πως ο δήμος φρόντισε να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τα ζώα που πρόκειται να φιλοξενηθούν: "Φροντίσαμε να επέλθει η σταδιακή αποσύνθεση του κέντρου και του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να αφομοιωθεί από το ευρύτερο οικοσύστημα κάνοντας ευκολότερη τη μετάβαση για τα ζώα που θα έρθουν." 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν τα παραπάνω λεγόμενα.

Η κεντρική πόρτα έχει πέσει και είναι ήδη στη φάση "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε"


 Τα κάγκελα έχουν πάρει το μυστηριώδες εφέ της σκουριάς




Ο Διάδρομος (Κάποια ξύλα έχουν βγει γιατί-ας το παραδεχτούμε- όταν σκοντάφτεις έχει πλάκα)









 Όπου όμως υπάρχουν ξύλα, η τοπική χλωρίδα κάνει τη δουλειά της


Στην πορεία παρουσιάστηκε το πλήρες σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής στην οποία η άγρια ζωή αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσον αφορά το σχεδιασμό, έγινε ειδική μνεία στην σκηνοθετική ομάδα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που είχε αναλάβει το στήσιμο του Jurassic Park. O μεγάλος σκηνοθέτης προσέφερε τις γνώσεις του με σκοπό να υπάρχει ένα σκηνικό φιλικό-τόσο στα ζώα, όσο και στους επισκέπτες.
Τα ζώα που θα φιλοξενηθούν θα είναι τόσο ζώα της ελληνικής επικράτειας, όσο και άλλων ηπείρων, ενώ υπάρχει και η σκέψη να έρθουν ακόμα πιο εξωτικά ζώα όπως δεινόσαυροι, πτεροδάχτυλοι και μονόκεροι.
















*0: Μηδέν το. Αριθμός μέτρησης. Δηλώνει πλήρη έλλειψη μεγέθους ή ποσότητας, ανυπαρξία, το τίποτα. Λαϊκά: κουλούρι, Καλύμνικα: Σβίγγους


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ! ΝΤΡΟΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxax kalytera me ta maimounia para etsi opos to katantisan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γρηγορης Πελεκάνος6 Μαΐου 2015 στις 11:35 π.μ.

    1.000.000 € Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση πεταμένα. Αν η Κάλυμνος έχει να προσφέρει κάτι είναι "αθλητικό και πολιτισιτικό τουρισμό" , κέντρο αναρρίχισης, καταδύσεων, περιπάτων, ποδήλατου, ψαρέματος, αρχαιολογικό μουσείο, κάστρα, σπηλαιολογία κλπ κλπ. και εμείς, με τα ταπεινά συμφέροντά μάς και την ανικανότητά μας, μόνο να γελάμε... ή να γκρινιάζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες πλιο τίποτις...