Έρευνα: Οι διατροφικές συνήθειες των Καλυμνίων


Εκπληκτικά τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας. Η έκπληξη της προτίμησης στην κοτσινιστή κατσίκα έναντι του μουουριού και πολλά άλλα. 

Ο Αχινιός ασχολήθηκε με το ζήτημα του φαγητού που-ειδικά τις γιορτές-παίζει το σημαντικότερο ρόλο για τον Έλληνα. Επικεντρωθήκαμε στους Καλυμνίους και ασχοληθήκαμε κυρίως με φαγητά που υπάρχουν στην παράδοσή μας. Η έρευνα διεξήχθη τους τελευταίους δύο μήνες τόσο τηλεφωνικά, όσο και με άμεση επαφή με τους πολίτες. Τα αποτελέσματα, άλλα αναμενόμενα και άλλα όχι τόσο, δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη διατροφή του Καλύμνιου και τη συμπεριφορά μας γύρω από το τραπέζι.

Η μεγαλύτερη έκπληξη σημειώθηκε στον ανταγωνισμό μουουριού-κοτσινιστής κατσίκας. Ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν να επικρατήσει το πρώτο, οι συμπολίτες μας δίνουν μικρή πλειοψηφία στο κοτσινιστό με 45% ενώ το μουούρι παίρνει το 40% της προτίμησης.




Τα Χριστούγεννα, οι Καλύμνιοι επιλέγουν το ανάμα να συνοδεύει το γιορτινό τους τραπέζι, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στη ρετσίνα.

                               


Τα κλασσικά φαγητά επικρατούν στην προτίμηση των συμπολιτών μας



 Το φαγητό είναι μια ιεροτελεστία για μας. Υπάρχουν πράγματα που μας ενοχλούν και διαταράσσουν την αύρα του τραπεζιού.


Η τελευταία ερώτηση ήταν δύσκολη για τις Καλυμνιές, αφού το να δεχθείς συμβουλές από ξένη μαγείρισσα θεωρείται υποτιμητικό. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια