Βούλωσαν οι τουαλέτες στο δημαρχείο λόγω...χαλασμένων κουραμπιέδων


Υπάλληλοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι έστησαν ουρές στις τουαλέτες του δημαρχείου με έντονα συμπτώματα.. κοψίματος. Διαβάστε για τους χαλασμένους κουραμπιέδες και την άγνωστη προέλευσή τους.

Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν ακόμη, αλλά οι καλικάντζαροι κάνουν ήδη τις δουλειές τους. Γιατί μόνο ένας καλικάντζαρος θα μπορούσε να οργανώσει αυτό που συνέβη πριν δύο μέρες στο δημαρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από υπαλλήλους, στην είσοδο του κτηρίου βρισκόταν από το πρωί μια πιατέλα με κουραμπιέδες. Όσοι ερχόταν στη δουλειά τους, έπαιρναν και από έναν (ή και περισσότερους) για να συνοδεύσουν τον πρωινό τους καφέ. Κανείς δε ρώτησε από ποιον είναι υποθέτοντας ότι είναι ένα κέρασμα μέσα στο εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Η πραγματική εορτή όμως ακολούθησε αργότερα με την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων. Όμως μας περιγράφει ο Κώστας Κ, υπάλληλος στο δημαρχείο, "Στην αρχή ήνιωθα ένα κάψιμο, λες και είχα ξία. Μετά ήπιασέ με ένα κόψιμο, άλλο πράμα. Λέω α πάω στον καμπινέ αλλά έλα που ήτανε κι άλλοι ΄πο πόξω". Εν ολίγοις κι άλλοι είχαν παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα και δεν άργησαν να καταλάβουν το λόγο. Αμέσως απέσυραν τους κουραμπιέδες από την είσοδο ενώ έκλεισαν την πόρτα του δημαρχείου, αφού δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Οι τουαλέτες του δημοτικού μεγάρου τελούσαν "υπό κατάληψη" και όσοι ήταν εκεί κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο θέαμα που διέγειρε όλες τις αισθήσεις, κυριολεκτικά. Δεν υπήρχε πια ιεραρχία, δεν υπήρχαν δημοτικοί άρχοντες και απλοί υπάλληλοι. Έπρεπε να μπεις στην ουρά ακόμα κι αν ήσουν ο δήμαρχος ο ίδιος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, δήμαρχος φαίνεται να τη γλίτωσε αφού δεν του αρέσουν οι κουραμπιέδες, αλλά τα φοινίκια. Δε μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο και για άλλους.

Οι πληροφορίες του Αχινιού κάνουν λόγο για 6 δημοτικούς συμβούλους που έπεσαν θύματα των κουραμπιέδων, μεταξύ των οποίων οι κύριοι: Ρήγας, Μαγκούλιας και Ζωίδης. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, "Εκδηλώθηκαν συμπτώματα ελαφρούς δηλητηρίασης ύστερα από κατανάλωση κουραμπιέδων αμφιβόλου προελεύσεως ". Τα συμπτώματα ευτυχώς έχουν εξασθενήσει πλέον και οι ασθενείς υπάλληλοι θα είναι στα καθήκοντά τους από βδομάδας.

Σχετικά με την προέλευση τους, ο κύριος Γαλουζής δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την υπόθεση στο σκοτάδι γι αυτό και έχει ήδη αποσταλεί δείγμα σε ειδικό χημικό εργαστήριο, που θα εξετάσει τη σύσταση και την ημερομηνία παραγωγής των κουραμπιέδων. Ήδη γίνεται λόγος για εσκεμμένη κίνηση από πολιτικούς αντιπάλους, ενώ αρχικά υποψίες έπεσαν στον κ.Μαύρο, που βρέθηκε στο δημαρχείο με τον κ. Μαγκάκη και αρνήθηκαν να πάρουν κουραμπιέ. Ο κύριος Μαύρος χαρακτηρίζει γελοίες τις όποιες υποψίες δικαιολογόντας την κίνηση του: "Αν είναι να τρώμε από τώρα κουραμπιέδες, δε θα βρίσκουμε παντελόνι να βάλουμε στην εκκλησία τα Χριστούγεννα"

Το δημοτικό μέγαρο ενδέχεται να παραμείνει κλειστό για δύο μέρες ώστε να αποκατασταθούν οι τουαλέτες και να αρωματιστεί ο χώρος. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια