kPhone: Η απάντηση των Καλυμνίων στο iphone 6

Με μια αιφνιδιαστική εκδήλωση, μια μέρα μετά την επίσημη παρουσίαση του iphone στην Αμερική, οι καλύμνιοι φοιτητές του τμήματος  S.C.A.T.A (Science of Computing And Technological Applications) του Παν/μίου της Φλόριντα, παρουσιάζουν το kPhone, μια αναβάθμιση του iPhone αποκλειστικά για καλύμνιους.


Γνωστοί για τη μετάφραση του Facebook στην καλυμνιακή διάλεκτο, οι ομογενείς φοιτητές από την Αμερική ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το kPhone (k από Κάλυμνος). Το kPhone περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες ενός iPhone αλλά είναι εμπλουτισμένο με ενδιαφέρουσες εφαρμογές αποκλειστικά για όσους κατάγονται από την Κάλυμνο. Ας δούμε κάποιες από αυτές:





Rate my pipe
Μια εφαρμογή που θα λατρέψουν οι νέοι του νησιού μας. Πρόκειται για έναν μετρητή των εξατμίσεων των μηχανακιών. Η εφαρμογή ακούγοντας την εξάτμιση, υπολογίζει την ένταση και τη συχνότητα του ήχου, αναγνωρίζει την εξάτμιση και τη βαθμολογεί ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο θόρυβος.





ζ
Το ζ είναι ένας κλασσικός μεταφραστής. Βέβαια δε μεταφράζει τις γνωστές γλώσσες αλλά τα καλύμνικα σε ελληνικά και αντίστροφα. Ιδανικό για όσους θέλουν να φανούν έξυπνοι στις γιαγιάδες τους, ή για εκείνους που προσπαθούν να καταλάβουν τι λένε οι γυναίκες της γειτονιάς.







Fouka-newz
To Fouka-newz είναι μια εφαρμογή που έχει στόχο να ενημερώνει τους καλύμνιους για τα τελευταία κουτσομπολιά του νησιού. Η εφαρμογή τροφοδοτείται από τους χρήστες οι οποίοι ανώνυμα ανεβάζουν μια είδηση και οι αναγνώστες του Fouka-news ψηφίζουν αν είναι αληθινή ή ψεύτικη η συγκεκριμένη είδηση. 






Η διάθεση του kPhone θα αρχίσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και η τιμή του θα ξεκινά από τα 699€. Εμφανισιακά θα είναι παρόμοιο με το iPhone 6. Το λογότυπο δε θα είναι το μήλο αλλά η Κάλυμνος, ενώ η Τέλεδος έχει πάει από πάνω, σε αντιστοιχία με το φύλλο του μήλου της Apple. 

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...